TOGB ook langs Hillegersberg

0

Met nog drie speelronden te gaan stond in de 2e klasse D deze speelronde het treffen tussen kampioen TOGB en nummer twee Hillegersberg op het programma. Op papier een wedstrijd die als topper gekwalificeerd mocht worden. Het team van Ronald Ermes wil de resterende wedstrijden graag winnen om het seizoen goed af te sluiten.

Beide teams begonnen in de vertrouwde samenstelling aan het duel dat vandaag onder leiding stond van scheidsrechter Parmessar. De eerste helft was van beide kanten niet echt van het te verwachtte niveau. Beide teams waren slordig aan de bal, waardoor er veel balverlies was aan beide kanten. Bovendien waren de doelpogingen in de eerste 45 minuten bijna allemaal een prooi voor beide sluitposten. Aan het eind van het eerste bedrijf gaf het thuis team gas bij. In de 41ste minuut lag de bal voor het eerst achter Hillegersberg sluitpost Jim van der Leer. Na een prima aanval van TOGB was het Martin La Cruz die het leer in het Hillegersberg doel kon schieten, 1-0. De water vlugge La Cruz was vlak voor de rust de Rotterdamse verdediging te snel af en werd binnen de zestien onderuit gehaald. Scheidsrechter Parmessar kende TOGB een strafschop toe. Aanvoerder Vince Luijcken zag dat doelman Van der Leer een hoek koos en schoot de bal in de andere hoek binnen, 2-0.

Na de thee lieten de teams het publiek een attractieve tweede helft zien. Hillegersberg bracht de spanning vroeg in de tweede helft terug door de 2-1 te scoren. Kort daarna hadden de Rotterdammers de mogelijkheid op de gelijkmaker. De prima reagerende Jesper Stijnman stond echter succes in de weg. Uit een corner was het TOGB dat de marge weer op twee kon brengen. De afgeslagen bal kwam voor de voeten van Jay Zandbergen die de bal met een lob in de verre hoek deponeerde, 3-1. Het prima combinatiespel van de bezoekers was halverwege de tweede helft wederom doeltreffend. Jesper Stijnman probeerde de bal nog te keren, maar was kansloos, 3-2. TOGB trainer Ermes wisselde Den Uijl voor Heintjes en Assaiah maakte plaats voor Van der Burg. Het tempo ging verder omhoog en het was wachten op meer doelpunten. Ian Bakker was bij een TOGB uitval Hillegersberg verdediger Van Oeveren en doelman Van der Leer de baas en kon de 4-2 vervolgens simpel binnen tikken. Nadat Ian Bakker plaats had gemaakt voor Leroy Zwarteveld was het wederom Martin La Cruz die doeltreffend was, 5-2. Een ruime overwinning voor TOGB dat komende zondag in Delft aan mag treden tegen het nog altijd puntloze dvv Delft. Een week later is het Concordia dat in de laatste speelronde te gast is op het Hoge Land.

Laat een antwoord achter