Spirit doet Zuidland niet echt pijn, Zuidland pakt kans om nacompetitie te ontlopen niet:

0

Spirit doet Zuidland nietSpirit heeft zaterdag met 1-1 gelijk gespeeld tegen Zuidland. Voor de bezoekers was dat uiteindelijk niet genoeg om rechtstreekse handhaving in de 2e klasse af te dwingen. Concurrenten CWO en Alexandria’66 wonnen hun afsluitende wedstrijd en spelen in ieder geval volgend seizoen weer in de huidige klasse.

Spirit kwam na 15 minuten spelen op voorsprong. Anton de Koning, die door een blessure van Sander Kalkman in de basis begon, kwam op rechts voor. De perfecte voorzet werd door Raoul Haliwela ingekopt. Zuidland zette wel vanaf het begin meteen druk en gaf aan wat de intenties waren. Er moest resultaat behaald worden, maar de Spirit verdediging liet zich niet verrassen. Waar het in de uitwedstrijd binnen een half uur met 3-0 achter kwam, werd er nu geconcentreerd te werk gegaan in de Ouderkerkse defensie. Aanvallend kreeg de ploeg van Richard van Cappellen diverse mogelijkheden. Meerdere keren kwam Spirit met een man meer in de aanval, maar was met het vervolg te slordig om Zuidland in een vroeg stadium pijn te doen.

Zonder dat Zuidland veel uitgespeelde kansen creëerde bleef de ploeg zo wel hoop houden op een beter resultaat. In de 2e helft, waaruit Spirit niet scherp uit de kleedkamer was terug gekomen, kwamen de bezoekers met een rake kopbal op 1-1.Na de gelijkmaker verzuimde Spirit weer afstand te nemen en Zuidland wilde wel, maar kon niet de druk van moeten winnen omzetten in winst. En die winst was noodzakelijk omdat hun concurrenten ondertussen op voorsprong stonden. Spirit kon verder wel leven met het gelijke spel. Eric Jansen kreeg in zijn laatste wedstrijd van Spirit nog speelminuten. De aanvoerder was de laatste weken geblesseerd. Samen met Lars van der Wijngaard gaat hij volgend seizoen voetballen bij vv Capelle.

Na afloop van de wedstrijd werden beide spelers nog even in het zonnetje gezet door de woorden van voorzitter Henk Lammertse. Daarbij werd ook grensrechter Jan Kooij bedankt. Ook hij was voor het laatst actief bij Spirit 1.

Spirit heeft het seizoen met een keurige 5e plaats afgesloten. Zeker gezien het feit van de vele blessures waarmee de ploeg dit seizoen kampte. Met veel puzzelwerk heeft de trainer en zijn staf toch elke week weer een volwaardig team op het veld kunnen zetten.

Vorige week werd Vitesse Delft al periode kampioen en Neptunus-Schiebroek kampioen van de 2e klasse D. De periodetitel van de Rotterdammers was alleen nog te verdelen. Sparta en DCV streden onderling om dat laatste ticket voor play-offs voor promotie. DCV moest winnen, maar moest in de slotfase toezien dat Sparta toch nog langszij kwam. Sparta, Nieuwenhoorn en Vitesse Delft gaan nu strijden voor promotie. Zuidland en Kethel Spaland zullen ook nacompetitie gaan spelen, maar dan om degradatie te voorkomen. SSS speelt volgend seizoen in de 3e klasse.

Foto: Rene Bitter

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter