Ryan van Dijk (Smitshoek): ‘Een degradatie staat niet sexy op je CV’

0

Ryan van Dijk is momenteel met Smitshoek in een strijd verwikkeld om direct lijfsbehoud in de hoofdklasse. De oud-prof van NEC en Top Oss kwam afgelopen seizoen over van ASWH en speelde zich direct in de basis. De 28-jarige middenvelder heeft het goed naar zijn zin bij Smitshoek maar moet de laatste wedstrijden nog vol aan de bak. ”We hebben dit seizoen een leuk/gezellig elftal staan. John van Vugt en Bart Deprez kende ik al vanuit ASWH dus dat maakte het begin ook wat makkelijker. Ondertussen ook al een goede klik gekregen met Thijs Oomsen en Erwin Bravenboer waarmee ik buiten het voetbal om ook wel eens een hapje ga eten.”

Juist deze twee spelers hebben aangegeven hun Smitshoek te gaan verlaten. Zowel Oomsen als Bravenboer kwam jarenlang uit voor Smitshoek. Sinds de bekendmaking van het vertrek van diverse spelers naderde de nacompetitiestreep met de week. Van Dijk is er echter niet bang voor dat dit meespeelt. ”Ik kan natuurlijk niet in de koppies van die jongens kijken maar het zijn allemaal ‘Smitshoekers’. Je mag er vanuit gaan dat iedereen nog zijn stinkende best voor de club en het team doet, om niet in de nacompetitie te komen. Ongeacht de manier waarop je vertrekt bij de club staat het toch minder sexy op je CV met een degradatie.”

Van Dijk speelde jaren geleden nog als profvoetballer voor Jong NEC onder Jack de Gier en Wip Rip. Na een goed seizoen mocht Van Dijk aansluiten bij het eerste. Dit werd geen succes. ”Helaas heb ik door blessures, en door het spelen op linksback, nooit kunnen laten zien dat ik het niveau van NEC 1 aan kan. Ik heb er toen bewust voor gekozen om naar FC Oss te gaan (mede vanwege de samenwerking met NEC) om minuten te maken. Ook daar werd ik helaas geconfronteerd met blessures en heb ik nooit meer het gewenste niveau behaald. Op de leeftijd van 22 moest ik eerlijk naar mezelf zijn en de keuze maken om het profvoetbal (als speler) vaarwel te zeggen.”

Dat lijkt een goede keus te zijn geweest. Van Dijk speelde daarna op een hoog (amateur) niveau bij ASWH en is werkzaam in de voetballerij. ”Ik ben sinds 3 april in dienst bij SBV Excelsior als Accountmanager Sponsoring & Sales. Het is aan mij de dankbare taak om de huidige sponsoren te behouden en tevens nieuwe sponsoren te werven voor de club. Dit doe ik zowel voor het stadion (eerste elftal) als voor de jeugdopleiding, deze mix maakt het werk extra leuk.”

Met nog twee wedstrijden op het programma breken er spannende weken aan. Smitshoek strijdt met vier andere ploegen voor direct lijfsbehoud in de hoofdklasse. Komende zaterdag staat er een uitwedstrijd bij nummer zeven Rijnvogels op het programma waarna het zal afsluiten met een thuiswedstrijd tegen Achilles Veen. Van Dijk weet dat Smitshoek het met de juiste mentaliteit ‘gewoon’ moet redden. ”Het worden voor ons nog hele spannende en zware weken waarin wij ons veilig moeten spelen. We hebben, voor Smitshoek begrippen, een geweldig eerste seizoenhelft gehad maar laten het na de winterstop liggen. Wij zijn een ploeg die het moet hebben van strijd en teamwork, als wij dat op zaterdag kunnen leveren zijn wij voor veel teams een lastig te bespelen ploeg. Niemand van ons wil die nacompetitie in dus zullen wij nog alles moeten geven.”

Laat een antwoord achter