Respect voor SV Piershil (DJS – SV Piershil 14-0)

1

De Jonge Spartaan speelde de laatste wedstrijd van het seizoen zaterdag 25 mei 2019 op Sportpark Spartacus tegen SV Piershil. Dit team is hekkensluiter. Met nul punten uit 25 wedstrijden en een doelsaldo van 10 voor en 253 tegen kent het team uit de Hoekse Waard een zwaar seizoen. Na het vertrek van veel spelers aan het einde van het voorgaande seizoen stond Piershil voor de onmogelijke opgave om met een representatief team uit te komen in de 3e klasse D. Het team van trainer John Van der Voorn maakte er echter het beste van en streed elke wedstrijd voor wat het waard was, daarbij was er sprake van een groot saamhorigheidsgevoel.

Na een mooie opkomst met vele kleine Spartaanse talenten begon de ongelijke strijd. De teller stopte uiteindelijk bij 14-0. De doelpunten kwamen op naam van Marc Peeman (4x), Steven Oosthoek (2x), Tim Driece, Pim Grootenboer, Jordy Frank, Wiljan Driece (strafschop), Gerben van der Weele, Gerben Prins, Stan Melissant en Raoul Verolme ieder één keer. Scheidsrechter Khouch kende een makkelijke middag en deelde geen kaarten uit.

Na afloop reikte hoofdtrainer Hans de Heer de sportiviteitsprijs in de vorm van een beker uit aan aanvoerder Antonio Fernandes Costa Neto van Piershil. Dit als uiting van bewondering en respect voor dit team en deze vereniging. Hierna ging met nog gezamenlijk op de foto. Hopelijk komen er volgend seizoen betere tijden voor Piershil.

De Jonge Spartaan kan en mag terugkijken op een geslaagd seizoen, waarin vele jeugdige talenten steeds meer tot wasdom kwamen. Bij een jeugdig team is soms ook sprake van grilligheid, maar ook dat hoort bij het opleiden van talenten. Samen met de binnen de selectie aanwezige routine en niet te vergeten de technische staf (Hans de Heer, Peter van Dulst, André Goulooze en Jan Mastenbroek) werd een uitstekende 6e plaats behaald in de 3e klasse D. Liefst 40 punten werden behaald. Daarbij werd er 74 x gescoord en de keepers Johan Kroon en Ferry de Koning moesten de bal 45x uit het net halen. Op Spartacus werden er 21 punten behaald en op vreemde bodem 19. De meeste nederlagen vonden plaats op kunstgras. Alle reden voor de supporters en sympathisanten om uit te kijken naar het seizoen 2019-2020.

Toeschouwers 150.

De Jonge Spartaan;

Ferry de Koning (46e Johan Kroon), Pim Grootenboer, Wiljan Driece, Raoul Verolme, Gerben van der Weele, Tim Driece, Gerben Prins, Jordy Frank (69e Björn Middendorp), Steven Oosthoek (40e Norman Leune), Marc Peeman en Stan Melissant.

SV Piershil;

Robin Roest, Antonio Fernandes Costa Neto, Kevin Wolfs, Roy van der Taanom, Justin van der Horst, Jaffeson Araujo de Andrade, Niels van Ruiven, Casper Schoonderwoerd, Remco Veerman, Dimitri den Tuinder en Jesse Colijn.

Bekijk hier alle foto’s

Foto’s Bert Spits en Peter Prins

Overig Nieuws
1 reactie
  1. Edwin Boogaard zegt

    Mooi gebaar van DJS, Hans de Heer.

Laat een antwoord achter