Pelikaan ook langs Drechtstreek

0

De verschillen waren klein bovenin de klasse 2F en een overwinning van Pelikaan was noodzakelijk om mee te blijven doen mede gezien de wedstrijd Nivo Sparta – Papendrecht, de andere koplopers in deze klasse.

En Pelikaan ging ook voor de overwinning gezien de kansen die het kreeg in de eerste helft. Het begon al na 5 minuten met een venijnig schot van Jesper Nossent wat net naast ging. Even later een vrije trap van Jeffrey Nossent die door de keeper tot corner werd verwerkt. Na een kwartier kwam Jermain Bebrout alleen voor de keeper maar zijn poging ging tegen de doelman op. Daarna een combinatie tussen Ruben de Raad en Jesper Nossent waarbij de laatste naast schoot. Pas na 20 minuten de eerste kans voor tegenstander Drechtstreek. Uit een vrije trap verscheen er plots een speler van de Papendrechtse tegenstander op voor Pelikaan-keeper Jeroen de Veij maar zijn kopbal ging van dichtbij naast het Zwijndrechtse doel. Na deze tegenstoot ging Pelikaan door met aanvallen. Een schot van Ruben de Raad werd door de Drechtstreek-keeper over de achterlijn getikt en dus corner.

Na een half uur een goede voorzet van Jermain Bebrout gevolgd door een kopbal van Ruben de Raad die net over het doel van Drechtstreek ging. Toch nog een plaagstoot van de tegenstander met een kopbal die naast ging. Tot aan de rust was het Pelikaan wat de klok sloeg. Drie minuten na het laatste wapenfeit van Drechtstreek dan toch eindelijk de verdiende voorsprong voor Pelikaan. Adilson Dias de Barros zette de aanval op aan de linkerkant, een kort passje in het strafschopgebied op Jesper Nossent die onverwacht doeltreffend uithaalde en de 0-1 op het scorebord zette. Op slag van rust een curieus doelpunt van Pelikaan. Erwin van Dis stond bijna op de achterlijn en gaf een voorzet. Die ging over de keeper heen en zonder dat iemand de bal beroerde verdween deze over de doellijn. Of het nu aan het effect lag of aan de wind, eigenlijk kon deze voorzet niet rechtstreeks het doel in en het was ook niet de bedoeling van Erwin van Dis om het zo te doen maar het gebeurde wel en hij bracht de ruststand op 0-2.

In de tweede helft ging Pelikaan onverdroten door om de overwinning binnen te slepen. Tien minuten na de thee kwam de beslissing. Erwin van Dis zag zijn kans schoon om mee naar voren te trekken, niet voor het eerst deze middag, hij ging een ééntweetje aan en kwam daardoor in de gelegenheid om een scherpe voorzet te geven die Jermain Bebrout alleen voor de keeper bracht en deze rondde bekwaam af. Nog eens 10 minuten later werd er een overtreding begaan op Ruben de Raad. Dit was op ongeveer 25 meter van het vijandelijke doel en Ruben de Raad besloot de vrije trap zelf te nemen. Wat volgde was een Messi-achtige trap die op perfecte snelheid en precisie in de kruising verdween achter de kansloze keeper: 0-4. Pelikaan kreeg nog meer mogelijkheden om de score uit te breidden maar pogingen van Erwin van Dis, zijn schot leverde een corner op, een hard schot van Jermain Bebrout wat over ging en opnieuw Erwin van Dis die uit een vrije trap de bal naast kopte.
Een uiterst verdiende overwinning van Pelikaan dat veel sterker was dan Drechtstreek. Ook een hele nuttige overwinning kijkend naar de uitslag van Nivo Sparta tegen Papendrecht, 1-1, en daardoor neemt Pelikaan nu de zo gewenste tweede plaats in. Maar Pelikaan heeft van deze drie ploegen wel het lastigste programma maar daarentegen heeft het de tweede plaats in eigen hand, twee overwinningen in de resterende twee wedstrijden en de tweede plaats is een feit en misschien nog wel meer. Maar dan moet het bovenaan staande Nivo Sparta nog wel een steek laten vallen om de achterstand van twee punten goed te kunnen maken.

Rest nog om te vertellen dat Timo Nossent zijn competitiedebuut maakte en dat niet onverdienstelijk deed. Is dit weer een jeugdig talent uit de Pelikaan-opleiding wat op punt van doorbreken staat?

Pelikaan: Jeroen de Veij, Mitchel Kroos, Jesse de Raad, Erwin van Dis, Jeffrey Nossent, Adilson Dias de Barros, Rowdy Nossent (66, Valeri Silva), Jordy van Buren (72, Stefano Garcia Tavares), Jesper Nossent (78, Timo Nossent), Ruben de Raad en Jermain Bebrout.

Laat een antwoord achter