Nederlaag smet op afscheid Van Persie

20
Foto: Mischa Keemink

De Eredivisie is na het duel tussen Feyenoord en ADO Den Haag een vedette armer. Het duel in de Kuip stond voor een groot deel in het teken van het afscheid van Robin van Persie. Daarnaast coachte Giovanni van Bronckhorst zijn laatste duel in de Kuip. De enige smet op een mooi afscheidsfeestje was het eindresultaat: 0-2.

Van Persie, vanaf het begin van het duel luid toegejuicht door het voltallige legioen, creëerde legio kansen in zijn laatste duel in het Rood-Witte shirt. Ook in zijn laatste wedstrijd liet de ‘flying Dutchman’ zien dat hij nog altijd beschikt over een fluwelen techniek. Zo zette hij na 3 minuten al Larsson aan het werk. De Zweed zag zijn voorzet echter niet gepromoveerd tot doelpunt. Van Persie was zeer aanwezig in zijn afscheidswedstrijd. Hij kreeg een aantal goede kansen, maar was een aantal maal ongelukkig in de afronding. Toch leek niets een mooie uitslag in zijn afscheidsduel in de weg te staan. ADO stond dit feestje echter in de weg. Oud-Spartaan Erik Falkenburg zag zijn inzet in eerste instantie nog op fenomenale wijze gekeerd worden door Vermeer, maar kopte vanuit een corner vlak voor rust alsnog de 0-1 binnen.

In de tweede helft was Feyenoord niet meer bij machte om een goed resultaat te forceren. Als gevolg daarvan liep ADO niet lang na rust zelfs uit naar 0-2. Malacia verspeelde de bal en uit de counter schoof Becker de bal langs Vermeer. Feyenoord was niet meer in staat deze achterstand recht te zetten, maar na 90 minuten kreeg één speler de handen van het legioen alsnog op elkaar. Giovanni van Bronckhorst gaf Robin van Persie een publiekswissel in zijn laatste duel. De spelers van Ado Den Haag en Feyenoord vormden een erehaag en onder luidt applaus verliet de topscorer van het Nederlands elftal voor de laatste maal het veld.

De nederlaag van Feyenoord heeft geen gevolgen voor de stand in de Eredivisie. Feyenoord zal de competitie eindigen op een derde plaats.

20 REACTIES

  1. Hoe geef je de beste speler een waardig afscheid, door totaal niet de moeite te nemen om er een waardig afscheid van te nemen. Bravo…. Jullie zijn je geld niet eens waard.

  2. Over het matige veldspel door de seizoenen heen ben je snel klaar. Niet deze laatste thuiswedstrijd, maar over de seizoentjes bezien waarbij je wel die Beker hebt, ook een keer landskampioen wordt, het matige veldspel met de mantel der niet willen weten wordt bedekt want je hebt een prijs, en Martin van Geel het dan ineens gedaan heeft wanneer je dan dit seizoen geen prijs hebt.
    In het nieuw seizoen een ervaren technisch directeur weg, een Feyenoord man als trainer weg dus zal mij benieuwen waar die…. alleen wanneer we winnen ben ik supporter, in alle anderen gevallen zet ik verhuisdoosjes bij de Kuip om het technisch hart weg te jagen…. waar die dan weer mee komen.