Liefst dertien clubs stoppen met zondagvoetbal

0

Veel voetbalvereniging hebben tot nu toe aangegeven na dit seizoen te stoppen met zondagvoetbal. Bij sommige verenigingen is deze beslissing ingegeven door een eerder besluit van de KNVB om volgend seizoen geen zondagvoetbal meer aan te bieden in de vierde klasse in West II.

Bovendien liet de voetbalbond gelijktijdig weten, dat datzelfde het geval zal zijn een seizoen later voor de derde klasse. Daar komt wellicht toch weer een verandering in, nu tijdens een bijeenkomst bij SEP afgelopen dinsdagavond door vertegenwoordigers van de KNVB is meegedeeld dat het besluit wordt teruggedraaid en er komend seizoen nog wel zondagvoetbal zal worden aangeboden in de zondag vierde klasse. De KNVB komt daar spoedig op terug in een aangekondigd persbericht.

De KNVB liet tevens weten, dat nog maar een beperkt aantal clubs officieel in Zeist heeft meegedeeld niet verder te gaan met selectievoetbal op de zondag. Haaglanden Voetbal komt nu tot onderstaande opsomming van clubs, die in een eerder stadium hebben aangegeven te stoppen met zondagvoetbal:

  • 1B: VELO
  • 2C: GDA
  • 3e klasse Hoog A: MSV’19 (club uit West I)
  • 3e klasse Hoog B: WCR
  • 3e klasse Laag A: SJZ en Toofan
  • 3e klasse Laag B: Stolwijk, HMC, NOCKralingen
  • 3e klasse Laag C: Bernardus
  • 3e klasse Laag D: Warmunda, DRL en OHVV

Daarnaast zouden ook DRL en NOC Kralingen te kennen hebben gegeven niet verder te gaan op zondag, maar daarover is nog geen bevestiging te verkrijgen. Ook ASW laat het zondagvoetbal achter zich, meldt ‘Hart van Holland’ uit Waddinxveen. Een bevestiging is bij de club nog niet te vinden. Daarnaast hebben Dubbeldam en RCD aangegeven volgend seizoen terug te willen keren naar Zuid I.

De KNVB heeft toegezegd op de bijeenkomst in Delft om ook met de clubs die al hebben laten weten te stoppen met zondagvoetbal in gesprek te gaan.

Laat een antwoord achter