Lekkerkerk wint cruciaal duel bij Excelsior

0

Afgelopen zaterdag stond voor Lekkerkerk de zeer belangrijke wedstrijd bij Excelsior R’dam op het programma. Tegen de nummer laatst moest Lekkerkerk de winst en de drie hele belangrijke punten meenemen naar de Krimpenerwaard. De belangen waren zeer groot. Het was een zeer lastige opgave om een representatief elftal op de been te krijgen door vele afwezigen vanwege vooral blessures en persoonlijke privé omstandigheden, was het trainer Marc van der Zee uiteindelijk gelukt om met 15 spelers naar Rotterdam af te reizen.

Tegenstander Excelsior speelde al een paar weken met veel doorgeschoven jeugdspelers en had in de weken voorafgaande aan het duel met Lekkerkerk verdienstelijke resultaten genoteerd. Lekkerkerk had in de 2 voorgaande derby’s wederom gelijkgespeeld, 2-2 tegen Dilettant en 1-1 tegen Schoonhoven.

Vanaf het begin was de speelwijze van de thuisploeg duidelijk. Excelsior liet Lekkerkerk komen en probeerde met counters de bezoekers te verrassen. Lekkerkerk had in de eerste helft een duidelijk overwicht zonder daarbij tot goed spel te komen. Toch ontstonden er een aantal mogelijkheden en ook een paar grote kansen. Vooral de zeer bedrijvige Bart Sterrenburg was zo’n beetje alle kansen betrokken. Helaas stond het vizier bij de spelers van Lekkerkerk niet op scherp. Halverwege kreeg A-junior Jack Booij de mooiste kans, maar helaas voor hem en heel Lekkerkerk verdween de bal net aan de verkeerde kant van de paal. Ook de ijverige Pim Molenaar was nog een keer dichtbij met een kopbal. Na een eerste helft met een overwicht en een paar kansen en slechts één mogelijkheid voor de thuisploeg na een te korte terugspeelbal in de 30e minuut werd uiteindelijk de rust bereikt met 0-0.

In de rust werd de ongelukkig spelende Luc Sitskoorn vervangen door de net herstelde Nils van Niekerk. Met Nils in de ploeg en de zeer gedreven spelende Bart Sterrenburg werd Lekkerkerk gaandeweg de tweede helft gevaarlijker. Ook met Pim Molenaar in de spits en Brian Martens voor de moegestreden Jack Booij ging Lekkerkerk op zoek naar de benodigde goal. In de 70e minuut penetreerde Bart Sterrenburg het strafschopgebied is en kon met rechts uithalen. Zijn poging kwam net niet vergenoeg in de hoek waardoor de keeper van de thuisploeg nog net de bal kon keren. Net voor deze kans werd Nils van Niekerk vlak voor de dug-out vol op zijn net herstelde enkel geschopt en moest daardoor de wedstrijd alweer snel staken. De scheidsrechter zat hier helemaal mis met zijn beslissing om niet te fluiten voor overtreding. De daaropvolgende overtreding van Patrick Prevo enkele seconden daarna werd wel bestraft en met een terechte gele kaart als bonus afgehandeld. Rick Mesken kwam voor Nils in de ploeg. In de 74e minuut kreeg Lekkerkerk een corner te nemen aan de linkerkant. Bart Sterrenburg slingerde de bal met een mooie curve voor. De goeie corner kon bij de tweede paal niet meer weggewerkt worden en viel in één keer binnen. Zo had Lekkerkerk de gewenste en ook verdiende voorsprong te pakken. In het restant kreeg Lekkerkerk nog een aantal kansen om de score uit te breiden. Rick Mesken kreeg daarbij nog een goeie schietkans maar hij zag zijn poging net niet in het doel verdwijnen. Na 93 minuten floot de scheidsrechter van dienst voor einde wedstrijd en kon Lekkerkerk de benodigde drie punten verdiend mee naar huis nemen.

In de deze wedstrijd heeft Lekkerkerk met een behoorlijk gehavende ploeg ten opzichte van de vorige weken met een prima collectieve instelling uiteindelijk een verdiende overwinning behaald in een kwalitatief niet zo’n hoogstaande wedstrijd. Volgende week wacht een hele belangrijke wedstrijd tegen concurrent CION. Ook dan is weer een overwinning nodig om ook volgend seizoen in de derde klasse te mogen acteren. Met de dezelfde instelling en wedstrijdbeleving moet ook tegen die tegenstander een goed resultaat te halen zijn. In de laatste wedstrijd van het seizoen in de week daarna wacht nog de derby in Berkenwoude tegen Perkouw. Beide wedstrijden beginnen om 14.30 uur.

Laat een antwoord achter