KNVB komt met verklaring: ‘Komend seizoen toch zondag vierde klasse’

5

Het genomen besluit om vanaf het seizoen 2019/’20 de 4e klasse zondag in West II op te heffen wordt aangepast. Dit is besloten na een overleg op dinsdag 14 mei tussen de Belangenvereniging Amateurvoetbal (BAV), de KNVB en vele derde- en vierdeklassers. Ook komend seizoen blijft de 4e klasse zondag in West II bestaan en kunnen verenigingen zich hiervoor inschrijven.

Tijdens de bijeenkomst bleek er bij veel verenigingen onduidelijkheid en onvrede te zijn over de inschrijfmogelijkheden voor het komende seizoen. Om verenigingen voldoende de tijd te geven om, samen met hun leden, een weloverwogen inschrijvingskeuze te maken is besloten de geplande wijziging komend seizoen daarom niet door te voeren.

SEIZOEN 2020/’21

Om verdere onduidelijkheid te voorkomen neemt de KNVB daarom het komende seizoen de tijd om met verenigingen in West II in gesprek te gaan. Gezamenlijk wordt dan gekeken naar de inschrijfmogelijkheden voor het seizoen 2020/’21. De wensen en behoeftes van verenigingen in West II worden het komend seizoen zorgvuldig geïnventariseerd. Dit gebeurt onder andere door middel van een enquête onder de clubbesturen en bijeenkomsten met verenigingen. Het besluit om horizontaal over te stappen naar de zaterdag wordt heroverwogen en maakt onderdeel uit van het onderzoek. Mogelijke wijzigingen in de voetbalpiramide worden dus pas vanaf het seizoen 2020/’21 doorgevoerd.

INSCHRIJVINGEN SEIZOEN 2019/’20

Komend seizoen zal op basis van het aantal inschrijvingen een zo regionaal mogelijke indeling worden gemaakt. Indien noodzakelijk kunnen aan deze competities ook teams uit West I en Zuid I worden toegevoegd. Verenigingen die al een overstap naar de zaterdag hebben aangekondigd, worden door de KNVB benaderd en krijgen de keuze om, naar aanleiding van deze nieuwe situatie, op zondag te blijven voetballen.

VRAGEN?

Mochten er bij jouw vereniging alsnog vragen of onduidelijkheden zijn over de competities voor het komende seizoen? Neem dan contact op met teamleider Wedstrijdzaken via michael.terriet@knvb.nl.

5 Comments
 1. Hans Saarloos zegt

  maken er echt soapvan

 2. Johan Kanters zegt

  Wat een lachertje die knvb

 3. Arie van den Bulk zegt

  Op dit moment de beste oplossing!

 4. Werne Pronk zegt

  Typisch gevalletje van: Wij van WC eend adviseren….. WC eend!

 5. Peter Eshuis zegt

  Lekker op tijd ook….Een hoop clubs zijn alweer van de zondag afgestapt, mede omdat dit besluit er een half jaar geleden niet was…stelletje Jip en Jannekes daaro

Laat een antwoord achter