Heerjansdam toont karakter tegen Sliedrecht

0

Heerjansdam speelde zaterdag op de Molenwei tegen het lastige Sliedrecht en won, na een spannende wedstrijd, met 2-1. Dat was toch wel knap. Heerjansdam (ondanks vier nederlagen op rij) stond (vooraf) nog steeds op een derde plaats, dat best wonderbaarlijk genoemd mocht worden in de onvoorspelbare 1e klasse C. En wat bleek na afloop van deze wedstrijd (na weer wat ‘rare” uitslagen): Heerjansdam eindigt (met nog een wedstrijd te spelen) hoogst waarschijnlijk op de derde plaats en gaat de nacompetitie in (vervangende periode).

Voor de rust hadden de Dammers moeite om de gasten van het lijf te houden, al kwam Boy Stoops voor Heerjansdam in de zesde minuut dreigend door (hoekschop). De counter van Sliedrecht die daar op volgde werd door Hakan Tokul voorlangs het doel van keeper Sander Schreuder geschoten en even later kopte Chris Boon, net naast het doel. Vijf minuten voor de rust kwam Sliedrecht toch op voorsprong. Al was daar wel een blunder van Schreuder voor nodig. Die dook over een afstandsschot van Marciano Simonis heen: 0-1.

Vreemd genoeg leek het Heerjansdam niet te deren. Want na de rust (met twee verse krachten) vloog het direct uit de startblokken en in de 47e minuut schoot Paul Scheurwater, na een prima aanval over rechts, fraai raak: 1-1. In die fase van de wedstrijd speelde Heerjansdam sterk. Ronald Ouwens en Boy Stoops waren dreigend en Stoops was nog een keer dicht bij een doelpunt, toen hij knap uit de draai op het doel knalde. Keeper Mathijs Donatz redde echter fraai. Daarna drong Sliedrecht sterk aan, met wat kansjes en kansen. Zo moest Giovanni Smit (na een hoekschop) redding brengen op de doellijn.

De ommekeer in de wedstrijd kwam met de komst van invaller Louis Salacroup (tien minuten voor tijd). Zijn eerste actie leverde een grote kop-kans op voor Jelmer Nugteren (naast) en vijf minuten later schoot hij prachtig raak, nadat Gert Jan Plaizier de aanvaller in de diepte had weggestuurd: 2-1. In de laatste minuten verzuimden Ouwens en Plaizier nog de score verder op te voeren. Maar dat had te veel van het goede geweest.

Scoreverloop: 0-1 (40) Simonis, 1-1 (47) Scheurwater, 2-1 (87) Salacroup.

Foto: Martin Hulsman

Laat een antwoord achter