Heerjansdam onderuit bij en tegen Sportlust’46

1

Heerjansdam speelde zaterdag in Woerden tegen Sportlust´46 en kon niet voorkomen dat die ploeg kampioen werd. Want bij winst was Sportlust´46 kampioen. En dat deed de thuisclub: 5-3.

Al moet bij iedereen die warme gevoelens heeft voor Sportlust’46, de schrik om het hart geslagen zijn. Heerjansdam zocht vanaf de aftrap direct het doel van keeper Fabian Jaarsveld op en kwam in de 4e minuut op 0-1 door een benutte penalty van Ronald Ouwens (die zelf ‘gepakt’ was door de doelman). Sportlust’46 herstelde zich razendsnel van die tegenvaller, want een kwartier later was het 2-1 door twee!! benutte strafschoppen van Mauro Franken (10e en 15e minuut).

Voordat Heerjansdam daar van hersteld was, werd het in de 23e minuut 3-1 door Deen van Embricqs, die een verdedigingsfout beheerst afstrafte. Het werd toen wel duidelijk dat er niet veel te halen was voor de Dammers. Al had het in de 30 minuut misschien anders kunnen lopen. Na een prima aanval over links, belandde de lage voorzet van Stefan Lezer bij Boy Stoops, maar die schoot in kansrijke positie in het zijnet.

Heerjansdam zocht na de rust direct de aanval, om aan te zetten voor een inhaalrace. Het tegenovergestelde gebeurde echter, want het werd 4-1 door Mark van der Weijden (na een goede counter). Even later gevolgd door de 5-1 van Zakarie Issarti. Sportlust’46 feestte en juichte nog na, toen Jelmer Nuteren fraai de 5-2 achter Jaarsveld knalde, die in de laatste minuut ook nog verrast werd door invaller Luke Molkenboer, die de bal langs zijn eigen doelman kopte: 5-3. Daarmee was Sportlust’46 de terechte kampioen van de 1e klasse C. Van deze plaats, van harte gefeliciteerd en volgend seizoen succes in de hoofdklasse.

Scoreverloop: 0-1 (4) pen. Ouwens, 1-1 (10) pen. Franken, 2-1 (15) pen Franken, 3-1 (23) van Embricqs, 4-1 (52) van der Weijden) 5-1 (63) Issarti, 5-2 (65) Nugteren, 5-3 (90 +) e.d. Molkenboer.

1 reactie
  1. Robin Jordense zegt

    Martijn van Straalen

Laat een antwoord achter