Excelsior ondanks zege naar nacompetitie

1

Excelsior Rotterdam is er ondanks een overwinning in het knotsgekke duel tegen Heracles Almelo niet in geslaagd de nacompetitie te ontlopen. Dit kwam door de overwinning van FC Emmen op bezoek bij Willem II. Wel zorgden de Kralingers ervoor dat het directe degradatie ontliep.

Het duel tegen Heracles kende een knotsgek scoreverloop. Al snel stonden de bezoekers uit Rotterdam op voorsprong via Omarsson, die weer eens in de basis mocht beginnen. De IJslander schoot de 1-0 binnen uit een hoekschop. Vanuit de eerste Almelose kans werd het 1-1 via Dalmau, maar niet lang daarna was het wederom Omarsson die afwerkte. Ditmaal strafte hij een grote fout van doelman Blaswich genadeloos af.

In de tweede helft begon het spektakelstuk pas echt. In een periode van iets meer dan tien minuten liep Heracles uit naar 4-2. De eerste twee doelpunten werden gemaakt door Dalmau. Het vierde was een prooi voor oud-Spartaan Duarte, die van afstand genadeloos hard uithaalde. Excelsior leek rijp voor de sloop, maar Mattheij bracht met een kopdoelpunt leven in de brouwerij. Een minuut voor het einde van de officiële speeltijd stond het dus nog 4-3, maar doelpunten van Eckert en Omarsson zorgden in extremis alsnog voor een Rotterdamse overwinning.

Door de overwinning stijgt Excelsior naar een zestiende plaats in de Eredivisie. De ploeg is echter wel veroordeelt tot het spelen van nacompetitie. Deze duels gaan volgende week zondag van start.

1 reactie
  1. Alex Dirks zegt

    ze hebben het zelf laten liggen de afgelopen weken dan moet je dus nacompetitie spelen

Laat een antwoord achter