Doelpunten maken slordige wedstrijd goed voor Spirit

0

Spirit heeft de thuiswedstrijd tegen SSS met 4-1 gewonnen. In tegenstelling tot wat deze stand doet vermoeden konden beide ploegen geen grootse wedstrijd op de mat brengen. Diverse momenten van slechte controles en verkeerde passes zorgden voor een matige wedstrijd.

SSS profiteerde al vroeg in de wedstrijd van een misverstand tussen Kevin Kriek en doelman Max van Herk (0-1). Een paar minuten ontsnapte een SSS aanvaller aan de verdediging en kon bijna de 0-2 op het scorebord zetten.

Na bijna een kwartier voetballen kwam Spirit op gelijke hoogte. Uit een corner was het Giorgio Getrouw die de bal bij de 2e paal in het doel werkte.

SSS scoorde niet veel later, maar dat doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

Na rust kwam Spirit al vroeg op voorsprong. Een goede pass van Lars van der Wijngaard kwam bij Raoul Haliwela. De buitenspeler schoot beheerst in: 2-1.

Na ruim 10 minuten in de 2e helft kreeg Raoul Haliwela de kans om de score uit te breiden, maar zijn schot ging over het doel.

SSS wisselde aanvallend. Dennis de Cauwer maakte zijn rentree in de competitie. De aanvaller viel na een ongelukkige botsing met een beenbreuk uit in de wedstrijd SSS-Spirit. De invaller scoorde later in de wedstrijd, maar werd afgekeurd wegens buitenspel. SSS kreeg nog meer kansen, maar stuitte op doelman Max van Herk of schoot knullig ruim naast het doel.

Een kwartier voor tijd besliste Tim van der Zee uiteindelijk de wedstrijd met een geplaatst schot in de rechterhoek. In de blessuretijd bepaalde invaller Mick Veldhoen de einduitslag op 4-1 en mocht er nog één keer zijn koosnaam ‘Micky Veldhoen’ omgeroepen worden. Mick Veldhoen speelde zijn laatste thuiswedstrijd voor Spirit. Hij heeft aangegeven volgend seizoen te gaan voetballen bij CKC.

Over 2 weken, wanneer Spirit de laatste thuiswedstrijd speelt, is de aanvaller afwezig. Ook Virgil Munsel speelde zijn laatste thuiswedstrijd. Ook hij is er over 2 weken niet bij. Volgende week, wanneer Spirit op bezoek gaat bij Nieuwenhoorn, zullen beide spelers voor het laatst bij de selectie zitten.

Nieuwenhoorn verspeelde punten door met 1-1 gelijk te spelen bij Sparta. Achteraf bleek dat Nieuwenhoorn juist een punt in te lopen op koploper Neptunus-Schiebroek, dat op eigen veld verloor van DCV (2-3). De Rotterdammers leiden nog wel, maar het verschil met Nieuwenhoorn is slechts 1 punt. Sparta volgt daarna met 2 punten achterstand op de koploper.

Bekijk hier alle foto’s van de wedstrijd

Foto’s: Rene Bitter

Laat een antwoord achter