DHC opent nacompetitie met winst bij VUC

0

In de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse ontmoetten VUC en DHC elkaar. Op sportpark Het Kleine Loo wonnen de Delftenaren donderdagavond na verlenging: 2-3. Aanstaande zondag wacht voor de ploeg van Rob de Lange alweer de volgende (zware) klus. SWZ Boso Sneek is dan, in Sneek, de tegenstander.

Promoveren naar de hoofdklasse doe je niet zomaar. Maar liefst vier duels moeten er gewonnen worden om dat voor elkaar te krijgen. VUC en DHC startten donderdagavond op sportpark Het Kleine Loo aan de eerste. Een duel met twee gezichten en uiteindelijk een verdiende winnaar: DHC. Een terugblik op een enerverende wedstrijd.

Een gretig VUC stond al snel op een 1-0 voorsprong. Dennis van de Poel schoot na zeven minuten een vrije trap van Danny de Jel achter DHC-doelman Mats Mangelmans. Op dat moment niet meer dan verdiend. Na wat kleine kansjes voor de bezoekers verdubbelde Djordy Bordewijk in de 38e minuut de voorsprong: 2-0. DHC knock-out? Verre van. Amper een minuut later had Jessy Nauman namelijk de 2-1 op zijn pantoffel, maar hij schoot in kansrijke positie naast.

Na rust dicteerden de Delftenaren. De eerste kans was echter voor de gastheren. Alleen voor Mangelmans lobde de eerdere doelpuntenmaker Bordewijk de bal over de doelman, maar ook over het doel. Geen 3-0 derhalve. Het kwam de ploeg van Mark Moen uiteindelijk duur te staan. Quinten van der Kraay (2-1, 60e minuut) en Jeffrey van Roon (2-2, 84e minuut) zorgden voor een gelijke stand na negentig minuten.

Een kater van jewelste voor de pinguïns. Beginnend als een soepel draaiende motor, maar eindigend als een van een fiets losgeschoten ketting. Mark Moen moet met verbazing naar zijn eigen ploeg hebben gekeken. Waarschijnlijk dachten zijn spelers dat de buit bij een 2-0 voorsprong al binnen was. De nekslag voor de Haagse eersteklasser kwam al na drie minuten in de eerste verlenging. De eerder in het duel ingevallen Djerreld Muntslag ging op avontuur en werd binnen de beruchte lijnen gevloerd. Strafschop oordeelde leidsman Van Osch. Joey Emmerink klaarde dit klusje voor de Delftse club: 2-3.

Met de moed der wanhoop speelde Mark Moen aan het begin van de tweede verlenging zijn laatste troef uit. Danny Kettenis, inmiddels 42 jaar, mocht voorin ‘oorlog’ gaan maken. Helaas nam de ‘veteraan’ dit iets te letterlijk. Binnen twaalf minuten kon hij het veld, met twee gele kaarten, dus rood, alweer verlaten. De laatste stuiptrekking van de thuisclub verdween met het wegzenden van Kettenis. Voor de winnende ploeg DHC staat zondag alweer de tweede wedstrijd in de nacompetitie op het programma. De ploeg van Rob de Lange gaat dan in Sneek bij SWZ Boso Sneek op bezoek. Voor VUC is het seizoen voorbij. Dat speelt volgend seizoen sowieso weer in de eerste klasse.

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter