De Jonge Spartaan neemt revanche op GHVV’13

0

De 24e competitiewedstrijd van het seizoen van De Jonge Spartaan betrof een thuiswedstrijd tegen GHVV’13 uit Heenvliet/Geervliet. Deze fusieclub uit Voorne/Putten stond voorafgaand aan deze wedstrijd met 32 punten uit 23 duels op de 9e plaats. De gastheren stonden op de 10e plaats met één punt minder. Ook het doelsaldo was licht in het voordeel van GHVV’13.

Bij de Jonge Spartaan ontbraken deze wedstrijd Jeroen Jongejan en Stan Melissant wegens een blessure. Marc Peeman ontbrak wegens verplichtingen op zijn werk. Hierdoor werd vooral in aanvallend opzicht voor trainer Hans de Heer de spoeling dun. De selectie werd aangevuld met Koen Vervloed en Lars Schriek van JO-19-1, die eerder op de dag al een wedstrijd in de benen hadden in en tegen Hekelingen.

Onder een heerlijk lentezonnetje, maar met een fikse wind dwars over het veld, floot arbiter Van Hees rond 14.35 uur voor het begin van de wedstrijd. De thuisclub oogde gretiger en begon goed aan het duel. Het was aanvoerder Gerben Prins, die vanaf rechts met een curve de bal prachtig voor het doel bracht en de meegelopen Jordy Frank schoot de bal onder keeper van Trigt in het doel; 1-0. Dit was het sein voor de gasten om wat meer druk te zetten en dit resulteerde in mogelijkheden voor Clifford Robinson en Brian van Dam. Uit een corner tikte keeper Ferry de Koning de bal over de lat. Binnen 20 minuten was er opnieuw een mooie Spartaanse aanval te zien voor de ca. 120 toeschouwers. Gerben van der Weele stoomde over links op en gaf de bal voor op Steven Oosthoek. Deze controleerde de bal uitstekend en schoot de bal laag in het doel. Dit betekende een comfortabele 2-0 voorsprong voor De Jonge Spartaan. In deze open wedstrijd kregen beide ploegen nog kansen en mogelijkheden en zo ontspon zich voor het publiek een aantrekkelijk duel.

De goed leidende scheidsrechter Van Hees was hier debet aan. Na bijna een half uur spelen nam de balvaardige Jordi Breestraat een corner vanaf rechts. Met veel moeite duwde Ferry de Koning de bal tegen de lat, waarna er kon worden uitverdedigd. Een vrije trap van Robin de Ridder werd eveneens door Ferry de Koning bekwaam over de lat getikt. Norman Leune schoot uit een counter net naast het doel. Na 46 minuten werd de rust bereikt met een 2-0 voorsprong.

In de rust bleek dat Jan Willen van Lente niet meer verder kon en werd Sietse van der Weele in het veld gebracht. Zo stonden er aan Spartaanse zijde twee keer twee broers binnen de lijnen. Uit een vrije trap van Gerben Prins schampte Sietse van der Weele de bal bij de 2e paal net niet voldoende om de 3-0 op het scorebord te brengen. Even later lukte dit zijn broer Gerben wel. Zijn vrije trap werd licht getoucheerd door de muur en verdween in de linkerhoek. Onmiddellijk scoorde GHVV’13 een tegentreffer na gerommel in de Spartaanse defensie. De geheel vrijstaande Clifford Robinson kopte de bal over Ferry de Koning in het doel. Direct aansluitend werd het zelfs 3-2 door Brian van Dam. In deze fase speelde GHVV feller en af en toe met de wind tegen ook beter. Toch bleef de thuisclub redelijk eenvoudig overeind. In de 75e minuut belandde de bal via de goed spelende Tim Driece bij Gerben Prins. Deze bracht de bal in de doelmond. Pal voor de doellijn dook routinier Norman Leune op en scoorde vallend de beslissende 4-2. Beide ploegen bleven waar mogelijk de aanval zoeken, maar gescoord werd er niet meer.

Door deze zege stijgt de formatie van Hans de Heer van de 10e naar de 7e plaats op de ranglijst. Dit met maar één punt achterstand op nummer zes Rhoon. Met nog een uitwedstrijd tegen Rijnmond Hoogvliet Sport en een thuiswedstrijd tegen het puntloze Piershil lijkt een zesde plaats in de eindstand geen onmogelijke opdracht.

Bekijk hier alle foto’s van de wedstrijd

Foto’s: Bert Spits

Laat een antwoord achter