DCV wint bij koploper Neptunus-Schiebroek (video)

0

Neptunus-Schiebroek heeft tegen “angstgegner” DCV in de strijd om het kampioenschap een terechte nederlaag geleden. Tot twee keer toe werd een voorsprong ongedaan gemaakt door de uitblinkende Krimpense aanvoerder, die ook nog de winnende treffer voor zijn rekening nam.

De Rotterdammers begonnen goed aan de wedstrijd en lieten zien dat ze graag de toppositie wilde waarmaken. Het eerste half uur was dan ook voor de Rotterdammers. In de derde minuut kreeg Neptunus-Schiebroek de eerste hoekschop. De bal werd door Faybian Hertstein genomen en door Machiel Lourens bij de eerste paal ingekopt. De doelman kon de inzet onvoldoende verwerken en Leroy van Bueren rondde van dichtbij af 1 – 0. In de 12e minuut een haast identieke situatie, maar helaas lukte het Leroy van Bueren bij de tweede paal niet om de bal binnen te werken. De hoekschoppen bleven gevaarlijk, want in de 18e minuut schoot Sander Duin een afgeslagen hoekschop hard over. Net rond het half uur schoot Daniël van Delft na een goede combinatie scherp in de hoek, maar doelman Dennis Ensing redde fraai. Daarna was het vooral DCV dat het initiatief overnam. Eerst kopte Fievel Meijer nog rakelings via de lat over, maar in de 37e minuut schoot Carlo de Reuver van ruim dertig meter de bal gedragen door de wind onhoudbaar in de bovenhoek 1 – 1.

 

Toch kwam Neptunus-Schiebroek nog voor de rust op voorsprong. In de 42e minuut werd Fabyan Hertstein strak door Leroy van Bueren aangespeeld. De aanvaller gaf de bal direct breed op Daniël van Delft, die in het centrum was gedoken. De middenvelder schoot de bal tegendraads direct tegen de touwen 2 – 1. In de blessuretijd lukte het de Krimpense doelman net op tijd om een lob van Faybian Hertstein hoekschop te tikken. Ook uit de hoekschop schoot Sander Duin ruim over het doel.

In de tweede helft was DCV, ondanks de tegenwind, tot tien minuten voor tijd de betere ploeg en maakte het Neptunus-Schiebroek niet gemakkelijk. De Rotterdammers wisten de bal moeilijk in de ploeg te houden en moesten veel achteruit. In de 53e minuut wist Angelo Spanjaart met een geweldige reflex de inzet van de Amerikaan Jeffrey Raghoebar van dichtbij nog te keren. In de 59e minuut nam DCV snel een vrije trap, terwijl de thuisploeg onvoldoende in positie stond. De handige Jeffrey Raghoebar ging enkele spelers voorbij en trok de bal terug op de vrijstaande Carlo de Reuver, die met een hard schot de gelijkmaker binnen knalde 2 – 2. De gastheren probeerden wel terug te komen en zo moest Kenny Fonseca zijn onzekere doelman te hulp schieten door een bal uit de doelmond te koppen. In de 72e minuut maakte Carlo de Reuver zelfs een hattrick, door een zeer fraai geplaatst schot in de linkerbenedenhoek te plaatsen 2 – 3. Neptunus-Schiebroek ging va-banque spelen om toch nog een puntje aan dit treffen over te houden. Zo moest doelman Dennis Ensing in de 80e minuut een als voorzet bedoeld schot van Elroy Wijngaarde in een uiterste poging uit de bovenhoek halen. In de 86e minuut sloeg de doelman de bal tegen zijn eigen lat en kwam de bal met geluk weer in zijn handen. In de zes minuten blessuretijd trok doelman Angelo Spanjaart regelmatig mee naar voren, maar het bleef bij scrimmages in de zestien, waarbij de bal niet goed voor de voeten van een van de Rotterdammers kwam. Uiteindelijk floot de goedleidende scheidsrechter Ron Wolf, bijgestaan door zijn assistenten S. van Soest en B. Hilt voor het einde, dat de eerste thuisnederlaag voor Neptunus-Schiebroek in deze competitie betekende. Mede door het gelijke spel van de concurrenten hebben de Rotterdammers nog steeds alles in eigen hand. Zij blijven na de middag nog steeds de lijstaanvoerder, hoewel het uiterst gemeen spannend in deze klasse is.

Scheidsrechter Wolf gaf Faybian Hertstein geel voor een bewuste handsbal.

Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Elroy Wijngaarde, Machiel Lourens, Sander Duin, Massaro Latuheru (83e min. Sander van der Velde), Stefan van Diest, Daniël van Delft, Paul Hoekstra (39e min. Max Bronswijk), Leroy van Bueren, Faybian Hertstein, Chahine Lobiyed (55e min. Mike Janssen)

Laat een antwoord achter