Capelle boekt overwinning bij koploper

0

Capelle deed vandaag uitstekende zaken in de strijd om lijfsbehoud. In en tegen Volendam gingen de drie punten mee naar huis na een verdiende 0-1 overwinning.

De eerste twintig minuten ging de strijd gelijk op. Het spel speelde zich hoofdzakelijk op het middenveld af. De eerste kans kwam er in de 22e minuut. Een voorzet van Philippe den Hartog werd door Luuk Kraaijeveld laag ingeschoten, maar keeper Sander Binken werkt de bal tot corner. Daarna kreeg Volendam een paar mogelijkheden, maar Joey Tol en Niels Springer zagen hun pogingen naast en over het doel belanden. Tot de rust kreeg ook Capelle nog kansen. Bram de Bruin zag een schot door de keeper worden gekeerd en Kevin van la Parra schoot op slag van rust te zacht in om succes te hebben. Ook Volendam had nog mogelijkheden, maar ook zij wisten het doel niet te vinden. De rust brak dan ook met een 0-0 stand aan.

Na de rust sloeg Capelle meteen toe. Bram de Bruin ontving de bal op het middenveld en begon aan een indrukwekkende solo. Met wat geluk kwam hij in het strafschopgebied en met een subtiele beweging omspeelde hij de twee laatste verdedigers. Alleen voor de keeper faalde hij niet en zette Capelle op voorsprong 0-1. Natuurlijk ging daarna Volendam op weg naar de gelijkmaker. Bradly van der Meer redde daarna twee keer op sublieme wijze. In de 49e minuut tikte hij de bal net over de lat en in de 63e minuut hield hij een inzet van Niels Springer uit zijn doel. Even later had Capelle de score kunnen verdubbelen. Kevin van la Parra kreeg een vrije kans, maar zijn schot belandde op de bovenkant van de lat. Hetzelfde overkwam Stefan Plat aan de andere kant. Ook zijn schot raakte de bovenkant van de lat. Het meest benauwde moment voor Capelle was er in de 84e minuut. Bram de Bruin scoorde bijna zijn tweede doelpunt, maar wel aan de verkeerde kant. Gelukkig werd de bal nog net van de lijn gehaald. De extra vijf minuten waren bloedstollend, maar Capelle hield stand en na het laatste fluitsignaal ging iedereen, die Capelle een warm hart toedraagt juichend van het veld.

Door deze overwinning is Capelle uit de bedreigde zone gekomen. Vandaag viel vooral de inzet en de collectiviteit te prijzen. Met dit gegeven kunnen de komend wedstrijden uit tegen ’s-Gravenzande en thuis tegen Spijkenisse met vol vertrouwen tegemoet gezien worden en komt het uiteindelijk allemaal goed.

De uitstekend leidende scheidsrechter Reinoud Weiland gaf gele kaarten aan Bradly van der Meer en Rutger de Bos van Capelle en aan Henny Schilder en Wessel Stuyt van Volendam.

Capelle: Bradly van der Meer, Jami Jaliens, Jelle Pollemans (40 Julian Agatowski), Kai Fens, Bram van Eijk, Rutger de Bos, Bram de Bruin, Omar Gomez Shee, Philippe den Hartog, Kevin van la Parra (68 Boris Letterie), Luuk Kraaijeveld.

Laat een antwoord achter