Bestuur amateurvoetbal haalt BMT per direct uit competitie

10

Het bestuur van de KNVB heeft besloten BMT per direct uit de competitie te halen.

Vandaag heeft het bestuur amateurvoetbal besloten om BMT (zo) per direct uit de competitie te nemen. Hierdoor vervallen alle uitslag van BMT en de geplande wedstrijden.

Er blijven nu 13 teams over in deze competitie: BMT wordt nu gezien als degradant in de Eerste klasse B. Door deze terugtrekking zullen de periodes ook worden aangepast. Doordat de eerste periode is gewonnen door Moerse Boys en tweede periode door VOC houden zij het recht op deze periode.

De periodeverdeling gaat er nu als volgt uitzien:

  • Periode 1: winnaar Moerse Boys
  • Periode 2: winnaar VOC
  • Periode 3: gaat naar het hoogst geëindigde team in de eindstand, zonder periode.

Stand

In de strijd om de titel raakt nummer 1 VOC twee wedstrijden kwijt en nummer twee Moerse Boys raakt één wedstrijd kwijt en drie punten. Daardor is VOC de gelukkige met de uitsluiting van BMT. VOC komt op kop met 21 wedstrijden en 53 punten. Moerse Boys is de nummer twee met 22 wedstrijden en 52 punten. Daardoor kan VOC weer een grotere stap richting de titel zetten.

Onderin is CVV Zwervers de gelukkig. Doordat BMT direct degradeert zullen er twee ploegen de nacompetitie ingaan. Momenteel zijn Groeneweg en VELO op die plekken te vinden. CVV Zwervers loopt maar één punt schade op en verliest twee wedstrijden. Groeneweg pakte eveneens een punt tegen BMT en daardoor blijft het verschil met nog drie wedstrijden te gaan acht punten. CVV zwervers lijkt daardoor nagenoeg zeker van nog een seizoen in de eerste klasse.

10 REACTIES

  1. Niet enkel de clubs maar ook spelers levenslang schorsen c.q. royeren, heeft niets meer met sport te maken.

    Zulk buitensporig geweld hoort op een slagveld thuis en niet op een voetbalveld.