ASWH ruim langs degradant Achilles’29

0

ASWH heeft vanmiddag sportieve revanche genomen op hekkensluiter Achilles ’29, dat de Ambachters voor de winterstop een pijnlijke nederlaag bezorgde. De ploeg van trainer Cesco Agterberg boekte een ruime 4-1 zege op sportpark Schildman.

Voor rust leek het verschil al gemaakt door doelpunten van aanvoerder Jesper van den Bosch en Gilmaro van de Werp. Vroeg in de tweede helft produceerden de bezoekers echter uit het niets de aansluitingstreffer. Daardoor keerde de spanning toch even terug, maar een door Peter Verhoeve benutte strafschop betekende de beslissing. Nick Slotboom legde de eindstand vervolgens vast. Door de driepunter en de nederlaag van concurrent Quick Boys mag ASWH toch stiekem weer hopen op de periodetitel.

Voor Achilles ’29 is dat totaal niet aan de orde. De geplaagde club uit Groesbeek degradeerde door het verlies in Hendrik-Ido-Ambacht voor het derde seizoen op een rij.

ASWH – Achilles ’29 4-1 (2-0). 33. 1-0 Jesper van den Bosch 38. 2-0 Gilmaro van de Werp 51. 2-1 Kevin Schmidt 72. 3-1 Peter Verhoeve (strafschop) 83. 4-1 Nick Slotboom
Scheidsrechter: Colin Prooi

ASWH: Stefan Kok; David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Yassine Belghar; Jesper van den Bosch, Gilmaro van de Werp, Fabian Korporaal, Nick Slotboom; Ismail Yildirim, Bilal El Amrani (84. Lester Pires)

Achilles ’29: Mike Hauptmeijer; Kerem Cifci, Boris Rasevic, Juliën Clout, Bram van Dongen (80. Ahmed Abdirizak); Joey Dekkers, Kadir Usta, Thomas Loning; Yunus Efe, Kevin Schmidt, Desire Ruhindwa.

Laat een antwoord achter