Zwartewaal verslaat FC Vlotbrug

0

De bloemen stonden klaar, medailles in de tas van de KNVB vertegenwoordiger en als er gewonnen werd van vv Zwartewaal en WFB een punt liet liggen was Vlotbrug kampioen.

Met een gelegenheidselftal betrad Zwartewaal het veld aan de Sluisweg. Door schorsingen, vakanties en blessures waren diverse vaste waarden van het elftal van Zwartewaal niet aanwezig. Zelfs tijdens de warming up moesten er drie man helaas afhaken. Dit betekende veel verschuivingen en het debuut van de 15-jarige Dave de Schrijver die hiermee in de voetsporen trad van zijn vader die ook jaren in het eerste van Zwartewaal heeft gespeeld.

Vol goede moed startte Vlotbrug aan de wedstrijd en er ontstond een kat en muis spel tussen twee teams die niet wilde verliezen. De verdedigers van Zwartewaal hadden zeker geen rustige dag maar de mannen schakelde de aanvallers van Vlotbrug vakkundig en gedreven uit. En kwamen de voorwaartse voor het doel van Zwartewaal stond daar Benny van der Meer in het doel die de bal er uit ranselde. Toen de goed leidende scheidsrechter floot voor de rust stond de bril stand op het scorebord en zagen beide ploegen het nog hoopvol in.

De tweede helft begon met een aanvallend Zwartewaal en die daarmee diverse kansen en mogelijkheden creëerden. Uiteindelijk werd Rick Abrahams gelanceerd die met een schitterende voorzet Jamie van Esch in de gelegenheid stelde om te scoren. Het was daarna Vlotbrug die er alles aan deed om hun ongeslagen status te behouden, geen kampioen vandaag maar niet verliezen was het motto. Zwartewaal werd terug gedrukt maar hield goed en gedreven stand en wist hier zelfs een aantal malen onderuit te voetballen en daarmee diverse mogelijkheden te creëren.

Het was een prima team prestatie waar iedereen geknokt heeft voor elkaar en het team was de conclusie. Maar zonder iemand te kort te doen want iedereen verdiende een dikke voldoende zijn er twee namen die genoemd mogen worden en dat zijn Benny van der Meer die weer ouderwets stond te keepen en de debuterende Dave de Schrijver die de keuze van de trainer meer dan rechtvaardigde.

Laat een antwoord achter