Zware straffen voor SCO’63 en BZC/Zuiderpark na wanordelijkheden

6

SCO’63 en BZC/Zuiderpark zijn naast een puntenstraf hard gestraft voor de wanordelijkheden in het onderling duel. Het duel, dat half maart bij een 1-2 stand vlak voor tijd werd gestaakt, heeft BZC/Zuiderpark een punt in mindering opgeleverd. Thuisploeg SCO’63 kreeg twee punten in mindering.

SCO’63

SCO’63-speler Earl Starke kreeg naar aanleiding van het duel tegen BZC/Zuiderpark een schikkingsvoorstel van één wedstrijd. Daarnaast kregen twee spelers een tijdstraf. Eén speler moet vier maanden toekijken en de andere liefst drie jaar. De spelers kunnen nog in beroep tegen het schikkingsvoorstel.

BZC/Zuiderpark

BZC/Zuiderpark moet nog meer spelers en trainers missen. De Rotterdammers moeten het zonder Martha (5 wedstrijden), Rosa (3 wedstrijden) en Thomassa (4 wedstrijden) doen. Assistent-trainer Jean Pierre Braafhart moet liefst 6 wedstrijden toekijken. Daarnaast kreeg een BZC/Zuiderpark-speler twee jaar schorsing als voorstel. Alle spelers en trainers kunnen het schikkingsvoorstel nog afwijzen.

Het duel zal binnenkort met acht spelers van SCO’63 en zeven van BZC/Zuiderpark uitgespeeld worden.

6 REACTIES