ZBVH stunt tegen BZC/Zuiderpark

0

ZBVH heeft zaterdag een verassende 0-1 overwinning behaald tegen koploper Zuiderpark. Het was de thuisploeg dat in de openingsfase een veldoverwicht had en direct opzoek ging naar de openingsgoal. Deze viel echter aan de andere kant. Jimmy Andeweg ontving een diagonale crossbal van Jesse Jongenotter. Na een knappe actie werd Andeweg neergelegd en wees de scheidsrechter naar de stip. De penalty werd eerst gemist door Dejan Bislimi, maar de rebound was voor Robin Konijnendijk. Hierna drong Zuiderpark direct weer aan. ZBVH had zijn handen vol aan de snelle voorhoede die met combinaties dichtbij het doel gevaarlijk probeerde te worden. Door sterk keeperswerk van Jordi Verkerk in combinatie met een dosis geluk, kon de 0-1 echter worden vastgehouden. ZBVH zelf werd ook nog twee keer gevaarlijk. Eerst legde Konijnendijk af op Bislimi, waar hij ook zelf had kunnen schieten en later miste een schot van Lars van Gameren kracht.

Na rust ging Zuiderpark vol op jacht naar de gelijkmaker. Het had echter grote moeite met het stugge ZBVH, dat de linies compact hield en weinig ruimte weggaf. De meeste kansen die werden gecreëerd waren schoten van afstand. Net als in de eerste helft kon ZBVH er nu ook een aantal keer gevaarlijk uitkomen, waarbij Dejan Bislimi zelfs recht leek te hebben op een penalty. ZBVH bleef in de slotfase geconcentreerd verdedigen, waarbij met name Twan Breure en Jesse Jongenotter hun directe tegenstanders geen centimeter de ruimte gaven.

Ondanks dat Zuiderpark vijf minuten voor het einde met tien man door moest, werd het toch nog twee keer gevaarlijk. Eerst via een vrije trap recht voor het doel en in de allerlaatste seconde via een vrije trap vanaf de zijkant. Deze kansen leverden echter geen doelpunt meer op, waardoor ZBVH de zwaarbevochten 0-1 over de streep kon trekken.

Laat een antwoord achter