Wieldrecht wint derby van DFC

0

Door een 0 – 2 overwinning bij koploper DFC is de spanning weer geheel terug. Wieldrecht heeft de achterstand teruggebracht naar 2 punten. Trainer Tempelaar had een fitte selectie, hierdoor begonnen o.a. Jens van Vugt en Kay Huijbregts op de bank.

Wieldrecht begon gretig aan de wedstrijd. Het was er zich van bewust, dat het voor de laatste kans moest “vechten”, om nog enigszins zicht op de titel te behouden. Het zette vroeg druk op de verdediging van DFC en het was dan ook aan keeper Daniel Jansen van DFC te danken, dat de stand lang 0 – 0 bleef. Schoten van Mark van Agteren en Aron de Keijzer ranselde hij uit zijn doel. DFC kon hier niets tegenover stellen, dan wat corners en vrije trappen, die echter door de verdediging van Wieldrecht onschadelijk werden gemaakt. Keeper Marnix van Vuuren had dan ook een rustige middag.

In de 34e minuut was het raak voor Wieldrecht. Uit de draai wist Aron de Keijzer keeper Jansen met een hard schot te verslaan, 0 – 1. Wieldrecht bleef voetballend de betere, DFC kwam er niet aan te pas. Met deze stand floot de goed leidende scheidsrechter Konings uit Kerkdriel voor de rust.

In de tweede helft een zelfde beeld. Wieldrecht bleef voetballend overeind tegen een tegenvallend DFC, dat geen moment gevaarlijk werd. In de 59e min. bereikte, via een goed lopende aanval over rechts, Terrence Kliphuis met zijn voorzet Aron de Keijzer. Diens schot werd nog gestopt door Jansen, maar Mark van Agteren was er als de kippen bij om de rebound tegen het net te werken, 0 – 2.

Trainer Slegers van DFC trachtte het tij nog te doen keren door 3 wissels in te brengen, maar dat leverde voor DFC ook niets op. Het was tekenend, dat keeper van Vuuren pas in de 83e minuut voor de eerste keer echt handelend op moest treden bij een actie van dichtbij van Leroy Rubio-Rijsdijk. Maar hij hield zijn doel schoon. Na 4 min. blessuretijd floot scheidsrechter Konings in deze verder sportief verlopen wedstrijd voor het einde. Het vele opgekomen publiek was de winnaar, had een leuke pot voetbal gezien, met een terechte winnaar. Volgende week Halsteren thuis, een lastige tegenstander, maar als er zo gevoetbald wordt als gisteren moet dat geen probleem zijn.

Laat een antwoord achter