Wieldrecht blijft in titelstrijd

0

Door zelf in een lastige wedstrijd gelijk te spelen tegen Halsteren en de tegen het onder aanstaande Smerdiek verliezende concurrent DFC, staat Wieldrecht nog maar 1 punt achter in de strijd om het kampioenschap.

Trainer Temperlaar kon dit keer geen beroep doen op Mark van Agteren (geschorst) en Marco Vrolijk (geblesseerd). Tegenstander Halsteren, dat nog voor de 4e plek strijdt, opende sterk. Twan van Mechelen had gelukkig deze middag zijn vizier niet op scherp staan (hij miste in de eerste helft nogal wat kansjes), anders had Wieldrecht al vrij snel op achterstand kunnen komen. Ook Wieldrecht kreeg de gelegenheid om op voorsprong te komen. Een voorzet van Jens van Vugt belandde bij Aron de Keijzer, die schoot via de sterk keepende Ronald van Leeuwen echter op de paal. De achterhoede van Wieldrecht was de eerste helft niet bij de les. Het liet veel steken vallen en was bij lange na niet zo op dreef als de week ervoor tegen DFC. In de 26e minuut kon, na balverlies op het middenveld, spits Mike de Nijs dan ook alleen op keeper Marnix van Vuuren afstomen en dat betekende de 0 – 1.

Vlak voor rust kreeg Wieldrecht nog de kans op de gelijkmaker, een kopbal van Vincent v.d. Koppel belandde via het hoofd van Armando Tuur en Terrence Kliphuis bijna in het doel, maar van Leeuwen wist met een katachtige reactie zijn doel schoon te houden. De ruststand was een terechte 0 – 1.

Trainer Tempelaar bracht met Cees Groeneveld en Ard Nagtegaal vers bloed in het veld. En Nagtegaal moest al snel handelende optreden bij een kans van de Nijs. Daarna ging Wieldrecht steeds aanvallender spelen, nam veel risico daarmee, maar Halsteren kon geen potten meer breken. Kansjes voor de Keijzer en Tuur werden echter niet verzilverd. Maar het duurde tot de 84e minuut toen uit een voorzet van Kliphuis eindelijk Tuur de 1 – 1 binnenkopte. Wieldrecht ging op zoek naar meer, maar was daarin te gehaast.

In blessuretijd kreeg Quincy Ignacio nog de kans om de winnende binnen te schieten, maar helaas raakte hij de bal niet goed. De goed leidende, maar veel in discussie gaande, scheidsrechter den Hertog floot met een 1 – 1 stand voor het einde. Een terechte uitslag. Over 3 weken gaan we pas verder met een uitwedstrijd tegen SEOLTO. De titelstrijd is nog steeds open.

Laat een antwoord achter