Vierpolders gelijk tegen Rhoon

0

In december 2018 stond Vierpolders – Rhoon op het programma, deze wedstrijd eindigde toen in een 2 – 2 gelijkspel. Tevens staat Rhoon er in de 3e periode goed voor en wist het in deze periode inmiddels vier opeenvolgende wedstrijden te winnen. Vierpolders daarentegen sprokkelde de laatste weken hun punten bijeen met gelijke spelen, de laatste twee wedstrijden leverden even zoveel punten op.

In het eerste kwartier van de wedstrijd van vandaag had Rhoon het meeste balbezit en was veel op de helft van Vierpolders te vinden maar direct doelgevaar leverde het niet op. De eerste echte aanval van de blauw/zwarte formatie was direct raak. Een bal vanaf rechts van Ruud Hakbijl valt precies tussen de laatste linie en de keeper. De attent reagerende Ricardo Nijsen weet koppend keeper Niels Ketting te verslaan en hiermee de 0 – 1 op het scorebord te zetten. Direct na de aftrap is het Jesper Lakerveld die de ver voor zijn doelstaande keeper bijna weet te verschalken met een lob over grote afstand, maar zijn poging belandt op de lat. Hierna moet de keeper zich geblesseerd laten vervangen. Vierpolders heeft hierna de wedstrijd onder controle en komt in deze fase niet in de problemen. In de 35e minuut komt de thuisploeg echter toch op gelijke hoogte als keeper Jamie de Jong een bal wil weg trappen en dit tegen een aanvaller van Rhoon doet. Dat de bal daarna in het doel verdwijnt was tamelijk zuur. Met 1 – 1 gaan de teams rusten.

Na de rust is het van beide zijden rommelig en er werd vaak haastig en niet nauwkeurig gespeeld, een spelbeeld wat Vierpolders de laatste wedstrijden vaker laat zien. Het leverde allemaal dan ook geen fraai schouwspel op. Het duurt dan ook tot ver in de tweede helft voordat er weer enig doelgevaar te noteren valt. Het is Douwe Zijlstra die een minuut of acht voor het einde alleen, welliswaar gehinderd door een verdediger, op de ingevallen doelman Bas Oster afgaat. Zijlstra speelt echter de bal net te ver voor zich uit zodat deze mogelijkheid voorbij gaat. Een minuutje later is het Patrick Scheerhoorn die Jesper Lakerveld door de lucht weet te bereiken, zijn kopbal gaat echter naast. Na deze kansen is het Rhoon wat ook nog een tweetal mogelijkheden krijgt. Het is Vincent Kroon die voorlangs schiet en in de laatste minuut is het dezelfde speler die nog een poging doet in het vijfmeter gebied en was het de Jong die redding bracht. Na deze actie is het scheidsrechter Mehmet Sahan die een einde maakt aan deze sportieve wedstrijd, hij kon de kaarten deze middag dan ook op zak houden.

Voor Vierpolders is het alweer het derde 1 – 1 gelijke spel achter elkaar. Rhoon blijft koploper in de 3e periode, al komt ’s Gravendeel nu op 1 punt . In de competitie lijkt de strijd beslist en ziet het er naar uit dat Binnenmaas “gemakkelijk” naar het kampioenschap toe voetbalt. Volgende week staat voor Vierpolders de uitwedstrijd tegen Rijnmond Hoogvliet Sport op het programma. Daar vallen weer drie belangrijke punten te winnen gezien de onderling zeer geringe verschillen in punten tussen de nummers 6 tot en met 11 van de ranglijst

Laat een antwoord achter