Verdiende zege VFC (zo) op Meeuwenplaat

1

Meeuwenplaat ging naar Vlaardingen met de bedoeling net zo compact te spelen als dinsdag in de oefenwedstrijd bij Spijkenisse waar een mooie zege ( 1-2 ) werd behaald.

Vanaf de aftrap was het echter VFC dat Meeuwenplaat de duimschroeven aandraaide en constante dreiging uitoefende op het Hoogvlietse doel.

Overal was VFC feller en vooral de rechterkant bij Meeuwenplaat werd met grote regelmaat weggespeeld en ook het middenveld van Meeuwenplaat faalde.  Weliswaar creeerde de snelle Meeuwen enkele doelrijpe kansen maar dat gold ook voor de goede Vlaardingse tegenstanders die zeker 80% van de duels wonnen van de apathische Meeuwen. De in de 10e minuut verkregen 1-0 voorsprong voor VFC werd ook de ruststand.

Na rust werden al snel drie spelers aan Meeuwenplaat zijde gewisseld en met Mert Sarigul, Lesley Bax en Brian Reek werd er weliswaar beter gespeeld en kreeg Meeuwenplaat eindelijk vat op het VFC spel, zeker ook doordat Meeuwenplaat nu ook feller op de bal speelde. 

Maar al na 55 minuten werd het via een prima uitgespeelde uitval 2-0 en speelde Meeuwenplaat eigenlijk al een verloren wedstrijd. Het werd toch weer spannend toen na 62 minuten Yoeri Rombouts de bal vanaf een meter voor het doel kon intikken na een uitstekende combinatie van Mert Sarigul en Gregory Ott.  Meeuwenplaat probeerde ( te ) krampachtig het spel te verplaatsen en omdat bij VFC een rode kaart viel wegens het neerhalen van Mitchel Ott verkreeg Meeuwenplaat een overwicht.

Het overwicht was slechts optisch want veel gevaar kon er niet gesticht worden terwijl de VFC spitsen keer op keer konden uitbreken en gevaarlijk worden.

De verdediging van Meeuwenplaat werd enkele keren volkomen overlopen maar slechts één keer konden de Vlaardingers hiervan profiteren nadat zij ook nog eens tegen de paal schoten.

De 3-1 zege van VFC was dan ook verdiend en Meeuwenplaat kan op het gemak deze competitie uitspelen want zij hoeven niet meer omhoog en niet meer omlaag te kijken en hebben zich veilig in de middenmoot genesteld.

Zondag 14 april om 14.00 uur de wedstrijd Meeuwenplaat – Hillegersberg waarvan in de uitwedstrijd met 8-0 werd verloren.

1 reactie
  1. Winni Kiksen zegt

    Bielachelijk

Laat een antwoord achter