‘Van Bronckhorst ontneemt Clasie aanvoerderschap’

40

Jordy Clasie is niet langer de reserveaanvoerder van Feyenoord. Dat stelt Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst tegenover RTV Rijnmond op de persconferentie.

”We hebben als club Jordy een boete gegeven,” vertelt Van Bronckhorst aan RTV Rijnmond. ”Ik merkte gelijk na de wedstrijd hoe emotioneel Jordy er doorheen zat. Ik heb nog even apart met hem gezeten. Heb begrip voor zijn situatie, maar niet voor zijn gedrag. Jordy is geen tweede aanvoerder meer. Daarmee is het voor mij klaar.”

Feyenoord speelt zaterdagavond het belangrijke duel tegen AZ. Daarin zal Feyenoord de derde plek af moeten dwingen.

40 REACTIES

  1. Zijn misbaar was zeker niet terecht en daar is hij met een geldboete voor gestraft! Hij heeft meteen na de wedstrijd zijn excuses aangeboden ten overstaan van iedereen en ik vind dat hij, nadat zijn excuus aanvaard is en hij de boete betaald heeft, dat hij dan wel genoeg gestraft is! Het is geen speler die dit gedrag regelmatig laat zien en om hem nou zijn aanvoerdersband ook nog af te nemen….ik vind dat toch iets te ver gaan! Zo zeg je, in mijn ogen, het vertrouwen in hem helemaal op en dat heeft hij ook niet verdiend 🙁

  2. Zijn misbaar was zeker niet terecht en daar is hij met een geldboete voor gestraft! Hij heeft meteen na de wedstrijd zijn excuses aangeboden ten overstaan van iedereen en ik vind dat hij, nadat zijn excuus aanvaard is en hij de boete betaald heeft, dat hij dan wel genoeg gestraft is! Het is geen speler die dit gedrag regelmatig laat zien en om hem nou zijn aanvoerdersband ook nog af te nemen….ik vind dat toch iets te ver gaan! Zo zeg je, in mijn ogen, het vertrouwen in hem helemaal op en dat heeft hij ook niet verdiend 🙁

  3. Ik zal r wel geen verstand van hebben maar ik vind Clasie geen meerwaarde hebben voor Feijenoord, ze zullen voor hem toch geen geld uitgeven..

  4. Wij moeten niet oordelen, wij weten niet wat er met de gesprekken gezegd is. Een trainer bepaald nog steeds wie er in staat of gewisseld wordt.

  5. Clasie verdiende het aanvoerderschap eerder al niet. Een voetballer wiens carrière in de slop is geraakt en niet meer hetzelfde kan (op)brengen als in zijn eerste periode bij Feyenoord. Men hoopte op meer door hem ook gelijk belangrijk te maken, ondanks zijn achterstand in wedstrijd fitheid. Feyenoords visie is altijd al gebasseerd geweest op hoop en goed geluk. Feyenoord als hersteloord voor gemankeerde voetballers, daar moet een einde aan komen.
    Daarnaast is het simpelweg een aanvoerder onwaardig om zich zo te laten gaan en ook nog eens tegen zijn trainer coach. Clasie in zijn vorige periode bij Feyenoord vond ik, met name samen met el amahdi op het middenveld, supersterk. Hij is echter geen schim meer van die speler en dat frustreert hem natuurlijk ook tot op het bot. Feyenoord kennende, zullen ze weer de gok wagen en hem overnemen van Southampton, in de hoop dat hij volgend seizoen wel weer de geest krijgt.
    Ik vrees dat clasie het mentaal niet meer kan opbrengen en wellicht het zelfs op een iets lager niveau moet gaan proberen. Utrecht of Vitesse misschien?