Van Bronckhorst: ‘Ik vind het knap en mooi wat Ajax laat zien’

66

Giovanni van Bronckhorst heeft veel respect voor de prestaties van Ajax dit seizoen. De Feyenoord-trainer denkt zelfs dat Ajax de Champions League kan gaan winnen. ”Als je Juventus en Real Madrid kan uitschakelen hoef je voor niemand meer bang te zijn. In de laatste fase van het toernooi is alles mogelijk. Ik vind het knap en mooi wat ajax laat zien.”

Van Bronckhorst ziet dat het voor Nederlandse club steeds lastiger wordt om mee te doen aan het hoofdtoernooi van de Champions League en Europa League. “Maar door Ajax wordt het wel iets makkelijker.”

Ajax is de eerste Nederlandse club sinds PSV in 2005 die de halve finale van de Champions League heeft gehaald.

Over het omgooien van het speelschema door de goede prestaties van Ajax is de Feyenoord-trainer duidelijk. ”Ik focus me op mijn team en afhankelijk van het programma bereiden we ons voor. We hielden in ons schema al rekening met twee weken geen wedstrijd, dat wordt nu achttien dagen.”

66 REACTIES

 1. Wat vinden we hiervan?
  Nou je moet toch gewoon toegeven dat het fantastich was wat Ajax presteerde,
  Ben Feyenoorder heb met gezonde jaloezie naar zitten kijken

 2. kan me niet schelen wat dat volk doet…..zolang ze aan het eind maar weer met helemaal niks staan…dat zou alweer prachtig zijn…..ik kijk alleen naar mijn club…..fuck de rest!!!

 3. Onze kleur is het niet, maar ik laat me die CL-wedstrijden zeker niet ontnemen. We kunnen alleen maar hopen dat wij dat niveau nog eens een keer halen. Dat gelal over ‘superjoden’ is niet om aan te horen, dus……volume op 0.

 4. Vind ik nou ook,echt superknap en vooral mooi wat die gasten laten zien,kunnen ze nog n puntje aan zuigen bij feyenoord,doe maar na zou ik zeggen,nou never nooit

 5. Deze reactie slaat nergens op hij mag het toch een goede prestatie vinden ze doen het ook goed in de champions legaeu dan hoef je hem niet gelijk voor neus uit te maken hij geeft gewoon zijn mening dus een beetje jammer weer deze reactie

 6. Ik ben Feyenoorder en heb niets met Ajax, maar het is toch ook knap wat ze laten zien. Qua prestaties iets om jaloers op te zijn op dit moment. En van zo’n elftal met 6-2 winnen. Dat was pas een prestatie 😉

 7. Als we bij Feyenoord iets beter omgaan met het aantrekken van spelers en niet de spelers die het net niet hebben maar waarvan gedacht wordt dat die het niveau omhoog brengen, kunnen we in de toekomst ook weer meetellen.
  Door de prestatie van Ajax gaat volgend seizoen de kampioen wel rechtstreeks het miljoenenbal in, dus …..⚽️FR

 8. Hoezo wat vinden we hier van? Gio heeft respect voor dat wat ze doen en vindt het knap.

  Ik ben dat met hem eens. Waarom moeten we een ander niets gunnen, terwijl we het zelf niet hebben of kunnen krijgen?

  In de eerste plaats wil ik dat Feyenoord alles wint wat kan. Als dat niet meer kan, dan is dat zwaar jammer, maar dan gun ik het een ander; wie het ook is en waar ze ook vandaan komen!

  YNWA

 9. Het is op dit moment een feit dat Ajax beter is ,bij vlagen combineren ze van uit de eigen zestien tot op de doellijn van de tegenstander formidabel Grote klasse,maar één ding is zeker,ik ben en blijf mijn hele leven Feyenoorder, ben wel suporter van de plaatselijke amateurclub uit koekange Vitesse 63.

 10. De trainer die bij Barca super voetbal gespeeld heeft en dit als trainer niet naar de spelers kan overbrengen. Gio bedankt voor de landstitel al waren we de kampioen van het armoedige seizoen. En de KNVB bekers ok. Al deden we er geen reet mee in Europa .Maar een JC schaal is geen prijs. Nee helaas. Veel respect voor je als trainer/speler maar de laatste 4 jaar geen vooruitgang gezien in onze club.

 11. Kan even zo goed stellen dat de kwaliteit van dat wat voetbal heet te zijn vooral armoedig is, niet alleen in Nederland.
  Ajax heeft momenteel alles dat van een elftal een sterk geheel maakt. Verdedigers die overal te vinden zijn en niet schromen voor die vuile meters. Een middenveld met technisch begaafde spelers die ook een goal kunnen maken, en ook niet te beroerd zijn om een stap extra te doen. En voorin wat mensen die ook een linie terug zakken als het nodig is of zelfs verdedigend werk doen.
  Een paar mensen die een lange bal kunnen geven op maat
  Daarbij kan een ieder een goal maken, spelen met enorm veel drive en pressie, en elke speler loopt net zo makkelijk offensief als defensief te ballen op verschillende posities. En hebben ze Huntelaar en Dolberg nog voor het spitsenwerk, zo dat al nodig zou zijn. Dat is niet zo maar knap, nee, dan vind je het voetbal dus opnieuw uit. Wat dat betreft is het dus behoorlijk armoedig heel voorzichtig uitgedrukt wanneer je het houterige trage gepruts dan elders zit te aanschouwen. En al die uitvinders en de uitvindingen zich zeer zwaar mogen aanrekenen.