TOGB kan na winst op XerxesDZB komende zondag kampioen worden

 
TOGB had vandaag een makkie in Rotterdam. Xerxes DZB werd op eigen veld getrakteerd op een eclatante 2-8 nederlaag en deze score had veel hoger kunnen, nee moeten zijn.
XerxesDZB probeerde het TOGB vandaag lastig te maken, maar kon geen pottenbakken tegen de bijna kampioen. Helaas voor Xerxes wist TOGB gemakkelijk de vrije man te vinden en wist het acht keer met succes af te ronden. Martin LaCruz had, zonder andere spelers te kort te doen, met een treffer en drie assist een groot deel in de productie van de Berkelaren. 

Het eerste kwartier had TOGB wellicht last van het moeten winnen om zo volgende week op eigen veld kampioen te kunnen worden. Alle zenuwen verdwenen na de eerste treffer. De 0-1 en de 0-2 vielen kort na elkaar in de 17e en 18e minuut. Beide goals kwamen van de voet van Glenn den Uijl en Martin LaCruz was bij beide doelpunten de aangever. TOGB liet de teugels even vieren, was slordig, waardoor Xerxes dacht een resultaat te kunnen halen. Zeker toen in minuut 32ste minuut de thuisploeg op 1-2 kwam. Het was het signaal voor TOGB om gas te geven. De 1-3 kwam van de voet van LaCruz. Voor de rust was het Merick Heintjes die de 1-4 binnen kon werken op aangeven van Ian Bakker en leek de wedstrijd beslist.

Na de helft wissel ging TOGB vrolijk door met scoren. De 1-5 werd binnen geschoten door Ian Bakker op aangeven van Merick Heintjes. XerxesDZB bleef voetballen maar het verschil in kwaliteit tussen beide teams was enorm. Trainer Ronald Ermes wisselde na 10 minuten in de tweede helft eerst Den Uijl voor Van der Burg en kort daarna Bakker voor Gerritsma. Rob Gerritsma stond net binnen de lijnen toen hij op aangeven van Merrick Heintjes de 1-6 voor TOGB liet aantekenen. De koek voor de toeschouwers was nog niet op. De 1-7 in de 60ste minuut was de tweede voor Merrick Heintjes deze middag. Ook Rick Verwey kreeg vandaag van trainer Ermes minuten. In de 67ste minuut loste hij Younes Assaih af. TOGB geloofde bij deze stand wel dat de punten binnen waren en liet het initiatief aan de gastheren.  Xerxes scoorde prompt de 2-7 Met zijn derde assist gaf Martin LaCruz Damiano Vaudo de mogelijkheid de scoren naar 2-8 te tillen. Na afloop was trainer Ronald Ermes vooral te spreken over de manier waarop de doelpunten gemaakt werden. Ermes: ” je ziet bij de goals de loop lijnen terug die we wekelijks oefenen”. “Wanneer we iets scherper waren geweest vandaag, hadden we de dubbele cijfers gehaald”. “Nu gaat de focus op de wedstrijd tegen Excelsior’20, waarin wij kampioen kunnen en willen worden”. 

De aftrap voor de kampioenswedstrijd van TOGB tegen Excelsior’20 op het Hoge Land is om 14.00 uur. 

 
Fotografie: Ron Spanjaart
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

 
SoccerDeal
Fysiotherapie Kralingen
WKZ
Drukzo
VPES
Trainingskampen.nl
Robey
Samba
Palace Casino
 

Inloggen op VoetbalRotterdam.nl

Voer onderstaand uw gegevens in

Maak een account aan

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.