TOGB kampioen na zege op Excelsior’20

3

Het was niet meer de vraag of, maar wanneer TOGB kampioen ging worden. Bij de eerste keer was het direct raak voor het team van Ronald Ermes. De thuiswedstrijd op het Hoge Land werd met 5-1 gewonnen van Excelsior’20, waardoor het kampioenschap in de 2e klasse D een feit is.

De wedstrijd was net begonnen toen de bal voor het eerst in het Schiedamse doel werd geschoten door Merick Heintje, 1-0. TOGB dat in het nieuwe shirt te bewonderen was, draaide de duimschroeven aan bij de gasten en wilde het duel zo snel mogelijk beslissen. Het was de bewegelijke Martin LaCruz die de 2-0 binnen kon schieten. Dit deed de technisch en watervlugge middenvelder in twee keer. Poging 1 was een prooi voor de Schiedamse doelman, maar de rebound werkte LaCruz binnen. De eerste helft werd vervolgens plichtmatig uitgespeeld, zodat de thee met 2-0 werd gehaald.

De toeschouwers zagen in de tweede helft een af en toe prima combinerend TOGB. Ian Bakker was in de tweede helft 3 maal trefzeker voor de kampioensformatie. Tussen de doelpunten van Bakker zag het publiek Excelsior’20 de ere treffer maken, waardoor de eindstand met 5-1 werd gehaald en het feest op het Hoge Land los kon barsten. De technische staf gunde de naar VOC vertrekkende Sven van Hees een mooi afscheid van TOGB. Ook de naar TOGB zaterdag overstappende Glenn van der Burg maakte zijn minuten. Dat was helaas niet mogelijk voor de eveneens naar TOGB overstappende Koen van den Broek. De middenvelder zat wel op de bank, maar kon vanwege een in jong TOGB opgelopen blessure niet worden ingebracht.

De ontlading na het laatste fluitsignaal was uitbundig. De selectie bedankte het publiek en werd vervolgens in de bloemen gezet door onder andere de burgemeester van Lansingerland. De fel begeerde schaal werd door oer TOGB’er Jan Vermeulen overhandigd aan aanvoerder Vince Luyken. De huldiging van het kampioensteam en aansluitende feest was gezellig in het volgepakte clubhuis.

Komend seizoen is TOGB te bewonderen in de 1e klasse. De doelstelling zo snel als mogelijk naar de hoofdklasse.

3 Comments
  1. Ron van Neck zegt

    Gefeliciteerd TOGB!

  2. Izak Lavooij zegt

    Daley Hilkemeijer jij hebt aan de basis gestaan van dit succes! Gefeliciteerd!

  3. Monique Loman zegt

    gefeliciteerd Martin Lacruz

Laat een antwoord achter