Sterrenburg (Lekkerkerk): ‘Alles aan doen om degradatie te voorkomen’

0

Hij is zijn wilde haren kwijt en dat is niet alleen de verdienste van de Marokkaanse kapper waar Bart Sterrenburg zich laat knippen. De 27-jarige aanvaller van Lekkerkerk reageert niet zo snel meer op overtredingen van zijn tegenstanders en laat openlijke kritiek op de scheidsrechter vaker achterwege. Dat scheelt veel kaarten, schorsingen en boetes.

Door Regio-Voetbal.nl

“Blijkbaar gaan de jaren tellen”, lacht de meest ervaren speler uit de selectie van Lekkerkerk-trainer Marc van der Zee. “Ouder en wijzer, zeggen ze. Ik heb tot nu drie keer een gele kaart gekregen. Dat is niet veel voor iemand die in het verleden regelmatig op de bon werd geslingerd.”

Sterrenburg speelt reeds zo’n acht seizoenen in de hoofdmacht. Met wisselend succes, bekent hij. “Twee jaar geleden promotie naar de derde klasse en nu vechten tegen degradatie naar de vierde klasse om maar eens het grillige verloop aan te geven. Waar het precies aan ligt is niet eenvoudig aan te geven, want de teamsamenstelling is niet eens zo ingrijpend gewijzigd. Het kan per wedstrijd verschillen. Tegen koploper Charlois vochten we collectief voor de overwinning. Maar tegen IJVV De Zwervers leek het nergens naar en kregen we met 1-6 klop. Dat kwam hard aan, hoor.”

Gunstig programma

Voor Lekkerkerk breekt nu een wellicht beslissende fase aan in de competitie. Met twee thuiswedstrijden tegen de streekgenoten Dilettant en Schoonhoven op het menu hebben Sterrenburg en co hun lot in eigen hand. “Er valt niet zoveel over te zeggen. De stand op de ranglijst spreekt voor zich. We hebben de punten keihard nodig als we dat nare toetje in mei en juni willen ontlopen. We treffen ook nog CION en Excelsior ’20. Op papier een gunstig programma, maar dat moet de praktijk straks uitwijzen.”

Krachttraining

De Lekkerkerker houdt van zijn club en van zijn dorp. Hij zal niet snel de benen nemen. “Verhuizen doe ik beroepsmatig al. Ik werk sinds enige tijd bij Willemse en sjouw de hele dag met dozen en pakketten. Ik rijd door heel Nederland, maar meestal ben ik op dinsdag en donderdag op tijd terug om te kunnen trainen. Daarnaast ben ik regelmatig in de sportschool te vinden. Ik hou wel van krachttraining. Zo word ik fysiek sterker. Je zou denken dat je als verhuizer ook spiermassa kweekt, maar dat valt tegen. In principe mag je volgens de arbowet niet meer dan 23 kilo tillen, maar af en toe moet je een oogje dichtknijpen. Een vaatwasser stapt niet uit zichzelf in de wagen.”

Niettemin komt er een privé-verhuizing aan, want Bart Sterrenburg verlaat komende zomer de ouderlijke woning voor een huurhuisje op amper een kilometer afstand van ‘hotel Mamma’. Vriendin Lisa, die opleiding als verloskundige volgt, schuift later aan. Heeft Bart Sterrenburg misschien iets meer tijd om zijn favoriete game FIFA te spelen. Want hij mag dan wel wat ouder en wijzer zijn; het jeugdige spelelement is hij nog lang niet kwijt.

Laat een antwoord achter