Spijkenisse en Jodan Boys terecht naar punt

0
Aantrekkelijk duel eindigt in 1-1 gelijkspel. Het spel golfde negentig minuten in hoog tempo heen en weer. De inzet van beide teams was voorbeeldig. De spanning was alom aanwezig en nooit was te voorspellen welke ploeg met de hoogste eer zou gaan strijken. Niemand dus want het duel tussen Spijkenisse en De Jodan Boys eindigde na negentig meer dan acceptabele voetbalminuten in een 1-1 gelijkspel.
 
Middenvelder Daan Bourgonje bekroonde zijn debuut in het basisteam na een jaar lang blessuretijd in de tweede helft met de verdiende gelijkmaker.
 
Als een raket die op weg naar de maan werd afgeschoten begonnen de matadoren aan de klus en deden er alles aan om elkaar het voetballeven op het sportpark Jaap Riedijk zo zuur mogelijk te maken. Met een welhaast tomeloze inzet werd voor elke meter terrein winst gestreden. Alleen met het doel onmiddellijk voor ogen stagneerden de vloeiend opgezette aanvallen van waaruit het leder verkrampt naast of over het doel terrechtkwam. Het evenwicht, 0-0, hield stand tot in de 12e minuut. De Jodan Boys kreeg toen een vrije trap op de rand van het strafschopgebied toebedeeld en verdediger Kevin de Vries startte behoedzaam met de voorbereidingen voor een doeltreffend schot. De Spijkenisser muur stond te ver naar links en De Vries kegelde de bal snoeihard langs een, vertwijfeld naar het kleinnood graaiende, handen van doelman Michael Termijn. De 0-1 werd een feit. 
 
Beide ploegen gaven elkaar in het vervolg van het immer aantrekkelijke duel geen duimbreed toe, maar slaagden er niet in de tegenstander nog voor de rust te verschalken.
 
Alles uit de kast
 
Spijkenisse koos na de spelhervatting onvoorwaardelijk en rechtstreeks voor de aanval. De mannen van Wubben roken aan de gelijkmaker die er vooralsnog niet kwam. Ook waren de groen-witten tot drie keer toe dichtbij een strafschop maar scheidsrechter Prick kon het maar niet over zijn hart verkrijgen het kleinnood op de stip te leggen.
 
De Jodan Boys lieten Spijkenisse uitrazen en knokte zich langzaam terug in de wedstrijd.
In de 64′ plaatste de onvermoeibare Felino Jardim richting het Goudse doel en de meegespurte Daan Bourgonje zweefde met ingetrokken hoofd naar de bal toe. Precies op het juiste moment lanceerde hij zijn lichaam als een veer en kopte de gelijkmaker in het doel: 1-1.
 
In de slotfase streden zowel Spijkenisse als De Jodan Boys voor wat ze waard waren. De trainers Peter Wubben en Dennis van den IJssel benutten nog het maximaal aantal beschikbare wissels, maar wijziging in de stand brachten die maatregelen niet. En, zo zorgde de sport voor gerechtigheid en beloonde de kemphanen daarvoor met elk een wedstrijdpunt.
 
Spijkenisse-De Jodan Boys 1-1 (0-1). 11′ Kevin de Vries 0-1, 64′ Daan Bourgonje 1-1.
 
Spijkenisse: Michael Termijn, Yassire Hamdani, Anthony Bentem, Danny Groos, Glenn Rijsdijk, Stefano Goncalves, Marvin van der Pluijm (74′ Demi Gosepa), Sander Barragan (82′ Adam El Fazazi),Felino Jardim, Mark Schenk, Daan Bourgonje (68′ Rephendry Amsterdam).
De Jodan Boys: Wouter Beukers, Kevin de Vries, Roald Heerkens, Mark Veerman, Vincent Verbond, Leroy Brank (68′ Rik Stalenburg), Jordin Tuithof (65′ Bradley El Idrissie), Enzo Huntink, Fanny Waandels, Yusri Kandoussi, Jorn van Lunteren.
 
Bijzonderheden: Scheidsrechter Prick gaf geel aan Anthony Bentem en Daan Bourgonje van Spijkenisse en Leroy Brank van De Jodan Boys. Verder leverde de leidsman een acceptabele wedstrijd af.
Aantal toeschouwers: 350.

Laat een antwoord achter