Smitshoek en DFS in balans

0

Op het koude  Sportpark Smitshoek mochten de oranje-zwarten aantreden tegen “Door Fusie Sterk” uit Opheusden.   Door het opstappen van hoofdtrainer Scott Calderwood had DFS een onrustige week achter de rug, maar de mannen uit Opheusden hadden weinig  keus, er moest gewonnen worden van Smitshoek om de nacompetitie te ontlopen. In de shirts van ZPRESS Print en Safex begonnen de oranje-zwarten wat onrustig aan de partij. In de beginfase drong DFS aan, maar toch was de eerste kans voor Smitshoek, een inzet van Bart Deprez kon in de 11e minuut van de lijn worden gehaald. 

Kort daarna deed DFS wat terug, een kopbal  van Remy Raterink werd door Thijs Oomsen geblokt, zodat een doelpunt werd voorkomen. In de 23e minuut kwam DFS op voorsprong. Na een scrimmage kopte Zefanho Kiriwenno de bal over de uitgekomen Mike van de Wijngaart, de op de doellijn staande Thijs Oomsen kopte de bal nog weg, maar via de rug van een Smitshoek verdediger en de voet van DFS aanvaller Jeffrey Arends belandde de bal in het net 0-1. Daarna drong Smitshoek aan en kwamen er kansen. Keer op keer was Bart Deprez betrokken bij deze kansen, maar in de 45e minuut was het raak, Deprez lobde de bal fraai over DFS doelman Peter Veeneman; 1-1.

Na rust bleef het spel onrustig en rommelig, beide ploegen deden echter hun uiterste best om de winnende goal te maken. In de 60e minuut schoot Sean Verburg nog op de paal en kort daarna deed DFS middenvelder Lucien Dors hetzelfde. Richard Middelkoop bracht Jurrien Reinata en Damian van den Oever nog in, maar ook zij konden niet zorgen voor de winnende goal, zodat de wedstrijd terecht eindigde in een gelijkspel.

Doordat concurrent Capelle met 1-0 verloor bij Rijnvogels, staat Smitshoek nu 9 punten vanaf de dertiende plaats, die de nummer dertien Capelle verplicht tot het spelen van de nacompetitie. Moet wel bij vermeld worden dat Capelle 1 wedstrijd minder heeft gespeeld dan de ploeg van Richard Middelkoop. Smitshoek zal derhalve nog wat punten moeten pakken. Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Nootdorp op het programma, er wordt om 14.30 uur afgetrapt op Sportpark ’s-Gravenhout te Nootdorp.

Foto: John van Neuren

Laat een antwoord achter