Pascal Lommerse (VOB): ‘Onze voorzitter speelt op zaterdag gewoon in de spits’

1

Pascal Lommerse is al enkele jaren actief voor VOB. De centrale middenvelder speelde eerder voor AVS, SVVSMC en AVS-Germinal en probeerde het ook op een hoger niveau bij Neptunus Schiebroek. Toch keerde hij weer terug bij zijn club VOB. 

De 30-jarige Lommerse staat met VOB dit seizoen op een vijfde plek in de zaterdag vierde klasse E. ”Ik had persoonlijk verwacht dat wij dit jaar wel een stap konden maken naar de top van de competitie. Met een competitie indeling met Maense, VFC en Victoria’04 weet je dat het lastig gaat worden om voor het kampioenschap te gaan. Top 4 was om die reden wel een realistisch doel voor VOB.”

Eigenlijk draaien jullie al jarenlang mee in de subtop maar wil het telkens niet lukken om de volgende stap te zetten. Hoe verklaar je dit?

Eigenlijk verloopt elk seizoen hetzelfde bij VOB. Op het eerste jaar na, hier werden wij derde en behaalden wij door een belachelijke uitslag van HBSS bij NOC-Kralingen geen nacompetitie op doelsaldo. Voor de winterstop zijn wij altijd goed bezig en zetten een goede reeks neer, echter na de winterstop zakt dit door verschillende oorzaken in elkaar. Dit komt bijvoorbeeld omdat de groep net te smal is om schorsingen en blessures op te vangen. Helaas laten wij dit jaar het te vaak afweten tegen kleinere clubs, waardoor wij nu een achterstand hebben van 6 punten op de vierde plaats. De concurrentie krijgt elkaar nog wel dus er zullen zeker nog punten worden verspeeld maar het wordt een lastig verhaal om aan het einde van de competitie op plek vierde te staan, denk ik.

VOB is een kleine club in de regio. Jij keerde er toch weer terug. Hoe kijk jij aan tegen VOB?

VOB is een mooie club. Er zijn 3 heren teams en sinds dit jaar zijn wij begonnen met trainingen te geven voor de pupillen. Deze lopen erg goed en soms staan er wel 20 jongens en meisjes op het veld met een training! Voor de wedstrijden van het eerste wordt er soms een voorwedstrijd gespeeld. Bij elke thuiswedstrijd is er ook altijd een pupil van de week aanwezig. 

Bij VOB moeten wij het hebben van de vrijwilligers. Doordat het zo’n kleine club is, zie je dat de echte clubmensen er altijd zijn, bestaande uit de materiaalman, de wasvrouwen die tevens ook vaak achter de bar staan. Er zijn 4 á 5 spelers die in de selectie spelen, die ook hun verantwoordelijkheden hebben binnen het bestuur. Zo speelt onze voorzitter op zaterdag gewoon in de spits. Als kleine club kom je er achter dat vrijwilligers noodzakelijk zijn. Het ons kent ons gevoel is daarom ook zeker terug te vinden bij VOB.

Denk je dat VOB het nog lang vol zal houden als kleine club?

Zolang VOB de realiteit niet uit het oog verliest, verwacht ik dat VOB nog jaren door kan gaan. Het huidige bestuur houdt alles goed in de gaten en zorgt ervoor dat er niet meer uit gaat dan dat er binnenkomt. Er is altijd ruimte voor meerdere spelers/teams. Er zijn nu drie teams met echte clubjongens, die geregeld zelf de kantine afsluiten op een donderdagavond/nacht en zaterdagavond. Je ziet hele families bijeen komen op de voetbal op zaterdag. Dit is mooi en uniek om te zien bij een club.

Wat is de ambitie van VOB?

De ambitie van VOB is proberen om elk jaar bovenin mee te draaien in de competitie, maar dit moet samen gaan met de gezelligheid in de derde helft. 

Als je ons team nu ziet moet er wel verjonging bijkomen, wij hebben een aantal jonge jongens in de ploeg die uiteindelijk wel de toekomst zijn voor de club. Wij mogen dan wel een kleine club zijn maar de randzaken zijn wel altijd goed geregeld. Denk hierbij aan de trainingskledij en wedstrijdkleding (alles is van Nike), kratjes bier na de thuiswedstrijden van het bestuur en de sponsoren.  

Een aantal sterkhouders zal VOB volgend seizoen verlaten, gaat dit gevolgen hebben?

Of dit gevolgen gaat hebben moet volgend jaar blijken. Wij zijn druk bezig met nieuwe jongens te benaderen. Het is jammer om te zien dat andere jongens hun weg vervolgen bij een andere club of besluiten te stoppen. Ik hoop dat zij hier nog op terug komen om toch door te gaan en deze hechte groep niet achter zich te laten.

Vorige maand heeft Nick van Katwijk al aangegeven om bij ons te komen voetballen. Dit moet een begin zijn voor volgend seizoen om nieuwe jongens over te halen om bij VOB te komen voetballen.

VOB in de derde klasse. Zou dit kunnen?

Persoonlijk zie ik dit zeker zitten en zou naar mijn idee ook zeker kunnen. De basis is er met een gezellige groep van ervaren jongens met jonge jongens. Als deze groep kan worden verbreedt, zie ik zeker kansen voor aankomend seizoen en wellicht al dit seizoen.
Hoe hoger je uiteindelijk speelt hoe makkelijker het is om jongens binnen te halen bij je club.

Wat zijn je eigen ambities nog?

Sinds dit jaar ben ik weer terug bij VOB, na een uitstap van twee jaar bij Neptunus-Schiebroek. Hier ging ik heen om nog één keer te zien hoe hoog mijn lat ligt. Ik heb tegen mooie clubs mogen voetballen in de 1e en 2e klasse, echter kreeg ik te veel last van het slechte kunstgras, waardoor ik weer terug ben gegaan naar VOB.

Persoonlijk merk ik dat ik afgelopen twee jaar stappen heb gemaakt Dit zie je nu ook terug in het spel en rendement (14 goals 10 assist). Echter was ik voor de winterstop een stuk scherper en is dit na de winterstop wel wat afgenomen. 

Ik probeer nog zo lang mogelijk door te gaan om hopelijk nog een kampioenschap of promotie mee te maken. Dat is het mooiste om mee te maken met een team.

Foto’s: Vincent Sparreboom

1 reactie
  1. Jean Paul Kers zegt

    Netjes vriend Pascal Lommerse

Laat een antwoord achter