Nipte overwinning ‘s-Gravendeel bij DJS

0

Op een koud en winderig Sportpark Spartacus wist ‘s-Gravendeel de drie winstpunten mee te nemen uit Middelharnis. Makkelijk ging het niet. De thuisploeg begon fel en creëerde in de beginfase wat kansjes. Met een venijnig schot probeerde Tim Driece doelman Dennis Sleiffer te verschalken, maar deze stond op de goede plek. Kort hierna moest de doelman wederom reddend optreden na een poging van De Jonge Spartaan zijde.

‘s-Gravendeel kroop langzamerhand iets uit de schulp. Een kopbal van Sven Akkerman kon door doelman Ferry de Koning gekeerd worden. Na een half uur spelen een mooi opgezette aanval aan ‘s-Gravendeel kant. Leon de Jong kwam net een teenlengte tekort om af te ronden. Tegen het eind van de eerste helft kreeg De Jonge Spartaan nog een mogelijkheid om iets aan de stand te doen. Maar doelman Sleiffer stond een kopbal van Marc Peeman in de weg en Steven Oosthoek mikte met een geplaatst schot net over de kruising, zodat er met de 0-0 stand gerust werd.

Foto: Jack van der Starre

Klik hier voor alle foto’s van de wedstrijd

‘s-Gravendeel kwam in de tweede helft iets beter uit de kleedkamer. Spits Sven Akkerman miste net de precisie om ‘s-Gravendeel aan een voorsprong te helpen. Dat deed Marco Kruijthof in de drieënvijftigste minuut wel. Vanaf de rechterkant begon Kruijthof aan een Arjen Robben achtige solo en wist met een uithaal doelman de Koning te passeren, 0-1.

Kruijthof kreeg kort na de openingstreffer de kans op nog een doelpunt. Maar de bal stuiterde op het hobbelige veld net op toen hij de bal langs de Koning wilde plaatsen, de bal verdween dan ook naast het doel. Bij De Jonge Spartaan had men weinig zin om deze thuiswedstrijd te verliezen en ging op zoek naar een doelpunt. Maar het had net de finesse niet of doelman Sleiffer stond in de weg.

Tegen het eind van de wedstrijd kon men aan ‘s-Gravendeel zijde opgelucht de armen in de lucht steken omdat Marco Kruijthof zijn tweede doelpunt van deze middag mocht aantekenen.

En toch was het nog billen knijpen voor ‘s-Gravendeel. Het was aan doelman Sleiffer te danken dat ‘s-Gravendeel tot aan de negentig minuten op de klok de nul kon houden. Maar in de extra tijd wist De Jonge Spartaan via invaller Sietse v/d Weele nog terug te komen naar 1-2. Kort hierna blies arbiter Wigleven voor het einde van de wedstrijd waardoor ‘s-Gravendeel de winst mee kon nemen richting het durp.

Volgende week een leuke pot. Dan komt namelijk de koploper in de derde periode Rhoon, met één punt voorsprong op ‘s-Gravendeel, op bezoek. Aanvang op Sportpark de Trekdam is 14.30 uur.

Opstelling De Jonge Spartaan: Ferry de Koning, Pim Grootenboer, Jan Willem van Lente, Wiljan Driece, Gerben v/d Weele, Marc Peeman (Norman Leune), Gerben Prins, Steven Oosthoek (Sietse v/d Weele), Tim Driece (Jeroen Geldof), Stan Melissant, Jordy Frank, Ferry de Koning

Opstelling ‘s-Gravendeel: Dennis Sleiffer, Reinier Toes, Jordy Westein, Luc Rozendaal, Maurits Kuiper, Jorrit van Driel, Leon de Jong, Youri Ton (11de Ivar de Boer), Jelle v/d Starre (73steMitch Klijn), Sven Akkerman, Marco Kruijthof

Arbiter: W. Wigleven

Scoreverloop:

53ste     0-1       Marco Kruijthof

85ste     0-2       Marco Kruijthof

90+2     1-2       Sietse v/d Weele

Gele kaarten:

Jordy Westein, Jorrit van Driel, Maurits Kuiper en Ivar de Boer (allen ‘s-Gravendeel)

De Jonge Spartaan verliest van ’s Gravendeel 1-2

Door Andre Groenendijk

Zaterdag 13 april 2019 speelde De Jonge Spartaan al weer de 22e competitiewedstrijd. Het op de 5e plaats staande ’s Gravendeel was deze middag de tegenstander. De gasten zijn aan een goede serie wedstrijden bezig en doen nog volop mee voor de derde periode. Zo werd zaterdag 6 april in een spannende streekderby koploper FC Binnenmaas met 4-2 geklopt. Op 8 december 2018 verloor de thuisclub in ’s Gravendeel met 3-0. Deze score werd al binnen 13 minuten bereikt.

Onder een flauw voorjaarszonnetje en met een schrale wind floot arbiter Wigleven om 14.40 uur voor het begin van de wedstrijd. Bij De Jonge Spartaan ontbraken deze wedstrijd keeper Johan Kroon en Jeroen Jongejan wegens blessures. Raoul Verolme moest werken. De selectie werd aangevuld met 2e elftalspelers Jeroen Geldof en Sietse van der Weele.

In het eerste kwartier was De Jonge Spartaan de betere ploeg. Dit leidde tot kleine kansjes. De gasten, die thuis op een gladde kunstgrasmat spelen, hadden duidelijke moeite met het hobbelige en harde veld. In de 13e minuut moest Yoeri Ton het veld al met een blessure verlaten. Hij werd vervangen door Ivar de Boer. Pas in de 19e minuut kwam ’s Gravendeel een keer dreigend voor het Spartaanse doel. Ferry de Koning keerde de kopbal van Sven Akkerman. Na een goede voorbereidende actie van Marc Peeman kwam de bal in de 22e minuut voor het doel. De goed meegelopen Steven Oosthoek nam de bal schitterend op de hak en verraste bijna keeper Dennis Sleiffer in de lange hoek. Tim Driece pakte na een half uur op het middenveld de bal af van Jordy Westein en bracht Stan Melissant in stelling. Zijn schot verdween over de lat. Een inzet van Marc Peeman werd voor de lijn weggewerkt door een verdediger van de gasten. Pas pal voor rust stichtte ’s Gravendeel voor de 2e keer gevaar. Een voorzet vanaf links van Marco Kruijthof schampte het hoofd van Sven Akkerman, waarna de bal voorlangs ging. Zo gingen de ploegen de rust in met 0-0.

De kleumende toeschouwers zagen een feller startend ’s Gravendeel in de 2e helft. Nadat een schot van aanvoerder Gerben Prins net over de lat ging, was er aan de andere kant een uitval van de gasten. Wie anders dan de gevaarlijke Marco Kruijthof soleerde door de Spartaanse defensie en scoorde koeltjes de 0-1. De Jonge Spartaan probeerde het wel, op de inzet was weinig tot niets aan te merken. Deze wedstrijd werden er geen echt hele grote kansen gecreëerd. De defensie van de gasten was goed georganiseerd en anders was er nog altijd de goed keepende Dennis Sleiffer. De wedstrijd werd ook wat grimmiger. Dit resulteerde in vier gele kaarten voor ’s Gravendeel. Tevens kon een lid van de technische staf vertrekken wegens aanmerkingen aan het adres van scheidsrechter Wim Wigleven. Jeroen Geldof kwam binnen de lijnen voor de licht geblesseerde Tim Driece. Zijn acties zorgden voor een kleine opleving. Ook Sietse van der Weele en Norman Leune kregen een invalbeurt van Hans de Heer. Het was opnieuw de klasse van Marco Kruijthof die in de 85e minuut met een nauwkeurig schot de 0-2 aantekende. Wat is het toch heerlijk om zo’n speler in je selectie te hebben. In de extra tijd kopte Sietse van der Weele een hoekschop van Gerben Prins achter Dennis Sleiffer. Dit doelpunt kwam te laat om de wedstrijd nog te laten kantelen.

Door deze nederlaag blijft De Jonge Spartaan op de 11e plaats staan met zes punten voorsprong op SC Botlek. In Spijkenisse staat zaterdag 20 april de belangrijke wedstrijd tussen SC Botlek en De Jonge Spartaan op de agenda. Bij eventuele winst blijft de club uit Middelharnis vrijwel zeker in de 3e klasse. Ook bij een nederlaag heeft De Jonge Spartaan de troefkaarten nog in handen met thuiswedstrijden tegen GHVV’13 en VV Piershil. Tevens staat er nog een uitwedstrijd tegen Rijnmond/Hoogvliet sport op de agenda.

Scheidsrechter Wigleven gaf geel aan Maurits Kuiper, Jorrit van Driel, Ivar de Boer en Jordy Westein van ’s Gravendeel.

Toeschouwers: 100

De Jonge Spartaan:

Ferry de Koning, Pim Grootenboer, Jan Willem van Lente, Wiljan Driece, Gerben van der Weele, Tim Driece (65e Jeroen Geldof), Gerben Prins, Jordy Frank, Stan Melissant, Marc Peeman (79e Norman Leune) en Steven Oosthoek (75e Sietse van der Weele)

’s Gravendeel:

Dennis Sleiffer, Reinier Toes, Joeri Ton (13e Ivar de Boer), Luc Rozendaal, Jelle van der Starre (73e Mitch Klijn), Leon de Jong, Jordy Westein, Jorrit van Driel, Maurits Kuiper Sven Akkerman, Marco Kruijthof

Laat een antwoord achter