Melvin Winterberg: ‘Hellevoetsluis zal er alles aan doen om ons van het kampioenschap af te houden’

0

Nieuwenhoorn won afgelopen weekend de belangrijke topper van Neptunus Schiebroek. Aanstaande zaterdag staat er echter weer een lastige wedstrijd op het programma. Voor ‘de wedstrijd van het jaar’ reist Nieuwenhoorn af naar stadsgenoot Hellevoetsluis. ”Ik kom hier uit de buurt dus het is voor mij een speciale wedstrijd. Overal waar ik kom gaat het al weken over deze wedstrijd. Voor ons is het belangrijkste om gewoon te winnen om zodoende in de race voor de titel te blijven. Hellevoetsluis speelt een teleurstellend seizoen en speelt helemaal nergens meer voor. Dit zal de enige wedstrijd zijn waar zij nog iets van het seizoen kunnen maken dus hier moeten wij voor oppassen”, opent Melvin Winterberg

Winterberg, tegenwoordig spelend als laatste man, kwam vorig seizoen over van BVV Barendrecht. Na een leegloop werd er een heel nieuw elftal geformeerd. Voor komend seizoen heeft Nieuwenhoorn de selectie al rond. Winterberg is tevreden met de selectiesamenstelling. ”Ik denk dat we kwalitatief redelijk gelijk blijven aan dit jaar maar in de breedte gaan we er iets op vooruit. Dat houdt in dat we voor de tweede klasse een hele sterke selectie hebben en voor het kampioenschap mee kunnen doen. Maar mochten we promoveren zullen we ons moeten proberen te handhaven aangezien het verschil tussen de 1e en 2e klasse vrij groot is.”

Tegen Neptunus Schiebroek werd een eerste stap gezet naar de eerste klasse. Nieuwenhoorn staat momenteel een punt voor op Neptunus Schiebroek en vier op SpartaAV en DCV. Toch rekent Winterberg, die eerder uit kwam voor Feyenoord, Sparta, Spijkenisse en OVV, zich nog niet rijk. ”Neptunus Schiebroek had zaterdag meer verdiend. Ik vond de overwinning niet terecht. Tijdens de uitwedstrijd was het andersom dus ik maal er niet echt om. Wij speelden een groot gedeelte van de wedstrijd met 10 tegen 11 dus het is gewoon een knappe overwinning.”

Winterberg ziet DCV en SpartaAV niet echt als concurrenten. Beide ploegen staan vier punten achter op Nieuwenhoorn. ”Ik hou toch een slag om de arm. Iedereen krijgt elkaar nog en er is tijdens de laatste wedstrijden nog veel mogelijk. Toch denk ik dat het tussen ons en Neptunus Schiebroek zal gaan.”

Eerst zal Winterberg zaterdag met Hellevoetsluis moeten afrekenen. De beladen derby staat garant voor spektakel. Ondanks dat Hellevoetsluis momenteel in de grauwe middenmoot staat zal het de huid duur verkopen. Thuis won Nieuwenhoorn geflatteerd met 4-1. Zo makkelijk zal het zaterdag niet gaan. ”Wij zijn nu beter als dat we toen waren. Hellevoet stond toen net achter ons en nu staan ze in de middenmoot. Maar zo simpel ligt het niet tijdens deze speciale wedstrijden. Zij zullen er alles aan doen om ons van het kampioenschap af te houden. Wij spelen op een kunstgrasveld waar officieel niet eens op gespeeld mag worden dit zal het extra lastig maken. Het maakt me niet uit hoe maar als we maar winnen!”

Laat een antwoord achter