‘KNVB gaat clubs vragen Ajax te helpen met competitieschema’

118

De KNVB wil donderdag een voorstel richting de clubs uit de Eredivisie doen om de laatste twee competitieronden te verschuiven. Dit om Ajax de mogelijkheid te bieden zich optimaal voor te kunnen bereiden op de halve finale van de Champions League.

De clubs zouden akkoord moeten gaan met een verschuiving van de laatste twee speelronden. Deze zouden beiden een week later moeten plaatsvinden. Donderdag vindt volgens Voetbal International overleg met de clubs plaats.

Eerder werden al wedstrijden voor Ajax verplaatst. Omdat De Graafschap medewerking weigert aan het verplaatsen van het duel tegen Ajax is de KNVB met dit voorstel op de proppen gekomen.

118 REACTIES

 1. Als je meedoet voor kampioenschap kun je dat niet maken. Dat zou competitie vervalsing in houden en dat moet ten alle tijden voorkomen worden.
  Het is onwijs knap wat ze doen maar daar staan de andere clubs los van.

 2. Het is triest dat alles altijd om Ajax moet draaien! Zijn ze bang dat ze alsnog geen kampioen worden? Hoop dat de Graafschap wint dit weekend. KNVB is er echt alleen voor Ajax

 3. Allemaal mensjes die roeptoeteren, knjb en bla bla bla…En wanneer clubs als utrecht, feyenoord en vitesse europees spelen door de resultaten van ajax hoor je ze niet

 4. Laten ze voorbeeld nemen aan de Engelse clubs die spelen toch ook meer wedstrijden in de week of zijn ze bang dat ze moe worden het is hun werk

 5. De KNVB moet ook rekening houden met de andere 17 clubs. Ik zou nou gewoon met alle andere 17 eredivisie clubs gaan spannen. Of datums blijven staan of wij spelen niet meer. Met een half afgewerkte competitie.

 6. Niet aan toegeven. Competitie vervalsing. Als het een andere club was geweest , was dit nooit gevraagd. Ze worden al genoeg geholpen in de competitie door de scheidsrechters.

 7. dit is dua competitie vervalsing ,de clubs die in degradatie verkeren krijggen dus altijd een uitgerust ajax als tegenstander, maar ajax wilt toch een grote club wezen dus ook een gewoon een normaal nprogamma afwerken, enik heeft heel wat jaren voetbal mee ghemaakt maar noemt mij maar een club die extra rust kregen.fijenoord niet psv niet dws niet ado niet duswaarom ajax wel? en ze hebben wel bewezen dat ze kunnen ballen ,dus gewoon grote jongens zijn en niet klagen,moet je naar de Klaagmuur gaan in jeruzalem

 8. En als er een club is die aan ajax vraagt om een wedstrijd te verplaatsen krijgen ze een keihard nee te horen.Ipv op de toekomst de wedstrijd in de arena te spelen.

 9. Als de clubs hier aan mee werken hoef je ook niet meer de laatste twee speelronde gelijk te laten beginnen, dit omdat de competitie dan toch al ontregeld is en voor hetzelfde geld halen ze finale dan is dat aan het einde van de competitie.

 10. Eerst 40 urine workweek met een miniumloon. Dan pas denken over aanpassen Van regels. Worden ze nu nog niet genoeg geholpen door die KNVB?

 11. Ze gaan het nu vragen??????, jeetje het gaat vast nog wat worden met die knab, wat ze ook kunnen doen, alle laatste wedstrijden van 020 scrhiftelijk afdoen, zijn ze ook nog kampioen, jonge wat zullen ze moe worden van 3 potjes voetballen.

 12. Wat ik heb gelezen ergens is dat in de uefa regels staat dat de nationale competitie verplicht is om te wijken in zo een situatie als deze. Als die info klopt dan is er toch geen discussie mogelijk?

 13. Volgens de uefa moet de erdivisie wijken voor Europese wedstrijden. In andere grote landen is het normaal om dit te doen, maar als dit in Nederland gebeurt dan is voetballiefend Nederland ineens te klein

 14. In het verleden is dit nooit voor andere clubs gebeurd en in de toekomst zal het ook nooit voor andere clubs gebeuren…
  Je kan dit gewoon niet maken in deze fase van de competitie, er staat voor veel clubs wat op het spel. Nog los van de supporters die gedupeerd worden, omdat ze een doordeweekse wedstrijd ivm andere verplichtingen niet kunnen bezoeken….

 15. Zie hier d er reacties. Men gunt elkaar niets.het is prima initiatief, maar we vormen wel een uitzondering. Engeland spelen ze ook nog doordeweeks en hoor je niet. Voetbal is ook werk, en geen pauzes van twee dagen. En niet vergeten h e t is ook nog een mooie hobby. Daarom blijven we ook een klein land, .maar wel willen meten m e t de groten.

 16. Wat is het probleem??? Er zitten ruim 50 uur tussen de wedstrijden van 020. Spurs spelen de 6de en de 8ste om 21.00 uur= 48 uur. Daar draaien ze hun hand niet voor om. Hier moet alles wijken om 020 in de watten te leggen. En dat ten koste van álle andere ploegen. Die hebben ook belangen, maar die tellen niet voor Zeist.

 17. Wat belachelijk, het zijn allemaal dik betaalde profs, kunnen die niet een paar wedstrijden per week spelen?
  Voor zo’n dik salaris zou ik elke dag wel willen spelen.

 18. Leuk, al die reacties. Maar misschien aan het begin beginnen? Mogelijk dat KNVB in het vervolg wél op juiste wijze rondom Europese agenda de wedstrijden gaat plannen. Ergens toch laag Nederlands zelfbeeld wanneer er vanuit wordt gegaan dat Nederlandse clubs toch niet ver gaan komen in Europa. En dus niet de VERPLICHTE minimaal 2 dagen tussen wedstrijden in acht neemt. Dus niks MATSEN, maar houden aan REGELS.
  Fijne paasdagen.