Ilya Tiren: ‘We hadden met SVV (zo) goud in handen’

18
Sloop SVV stadion, sportpark Harga, Harga, Schiedam, SVV

Het zijn roerige tijden op sportpark Harga. Waar SVV afgelopen maand een gloednieuw complex betrok is de club sportief gezien afgezonken naar een absoluut dieptepunt. Waar verleden week de zaterdagafdeling door de Schiedammers uit de competitie werd genomen omdat er geen elftal meer geformeerd kon worden, volgde afgelopen weekend de zondag afdeling door de wedstrijd tegen DVV Delft verstek te laten gaan.

Vooral dit laatste baarde opzien en was voor buitenstaanders totaal onverwacht. Dat voorzitter Edwin Suttorp namens het bestuur van de Schiedammers afgelopen zondag met een verklaring kwam – dat SVV geen voldoende mogelijkheden heeft om aan de verwachtingen van selectie te voordoen- schoot de selectie vervolgens helemaal in het verkeerde keelgat.

SVV (zo)- aanvoerder Ilya Tiren klom met de rood-groenen de afgelopen jaren van de vierde naar de tweede klasse en werd driemaal Schiedams kampioen. Bovendien werd er beslag gelegd op de districtsbeker en werd de ploeg uitgeroepen tot sportploeg van 2018. De ex-prof, die onder andere uitkwam voor Galatasaray en Vitesse, reageert namens de selectie op de situatie:

”Ook wij balen enorm van de situatie. We hebben in principe allemaal een SVV-achtergrond en dragen de club een warm hart toe. Vanuit die gedachten zijn wij hier al drie jaar aan het werken aan iets moois. Vanuit de club hebben wij echter nooit het gevoel gehad dat hier waardering voor is geweest en dat er perspectief was op een betere situatie met betere randvoorwaarden. Wij vragen echt geen bijzondere dingen. Wij liepen nu vaak met incomplete kleding, hadden we kapotte trainingsballen en hesjes van 10 jaar oud en we zijn de afgelopen drie jaar niet op trainingskamp geweest. Ook zou het leuk zijn om eens een kratje bier na de wedstrijd te krijgen, iets wat er toch bij hoort. Wij hebben al meerdere malen aangegeven daar graag verandering in te zien. Dat is toch logisch en niets geks?”

Naast deze randzaken is er al geregelde tijd onduidelijkheid over de te varen koers ten aanzien van de zondagselectie. Het is volgens oefenmeesters Toon Wolters onmogelijk om als SVV een zaterdag en een zondag afdeling op prestatieniveau te hebben. “Dat roep ik al jaren. Je hebt er geen kader voor, geen spelers genoeg en er is geen budget om de randzaken enigszins op normaal niveau te krijgen. Als voorbeeld noemt Wolters het ontbreken van schaduwelftal. “Aan het begin van het jaar was de intentie om een volwaardige zondagselectie neer te zetten met een goed tweede elftal. Daar was uiteindelijk geen ruimte meer voor. Zonder JO19 en een JO17 wordt het dan enorm moeilijk. Uiteindelijk konden we de laatste wedstrijden maar net genoeg spelers op de been brengen. Zo kun je niet in de tweede en helemaal niet in de eerste klasse aantreden. Uiteindelijk heeft de zaterdagafdeling hier ook last van gehad.”

De bekende druppel volgde afgelopen week toen de spelers hoorde dat het bestuur Wolters een document wilde laten tekenen, waardoor hij afzag van zijn contract. “Dit met als reden dat het bestuur zich kon beraden op de te varen koers. Dit was voor ons de druppel om afgelopen vrijdag te besluiten om op zondag niet in actie te komen tegen Delft. Het feit dat gevraagd werd aan de trainer zijn contract te laten ontbinden bevestigde wat we al dachten en spreekt totaal geen vertrouwen uit naar verbetering en een goed toekomstperspectief van de zondagselectie. Bovendien vonden wij het respectloos naar onze trainer die zich de afgelopen jaren helemaal heeft gegeven voor de club. Het afgelopen jaar hebben we met een fantastische groep spelers, betrokken sponsoren en een handvol fantastische vrijwilligers veel prijzen gepakt en keihard gewerkt om SVV weer op de kaart te zetten. Het is jammer dat dit op deze manier zo in de prullenbak wordt gegooid, we hadden goud in handen” aldus Tiren.

Bron: Waterwegsport.nl

18 REACTIES

  1. Ilya Tiren kom lekker bij ons in zwaluwen 4 voetballen. Dan garandeer ik dat er iedere week een kratje pils voor je koud staat. En soms wel 2! Wij pikken altijd ballen van ons eerste elftal dus daaraan ook geen gebrek. Traningshesjes hebben we alleen niet, maar we zijn op donderdagavond meestal maar met z’n 4ren dus hesjes hebben we niet nodig. Daarnaast garanderen we je een basisplaats. Je moet wel bij tourbeurt vlaggen. We hopen dat je dat begrijpt. Zal ik je het inschrijfformulier mailen? Grt je Zwaluwen maat!

  2. Seizoen afmaken is een plicht, bestuurlijke problemen is niet aan de spelers. Gewoon je contributie betalen , je tenue, tas, etc zelf kopen.

  3. Waarom richt SVV niet zijn pijlen op de zondagtak? Over 2 a 3 jaar start de KNVB waarschijnlijk alsnog met weekendvoetbal en dan speel je lekker in een prima 1e klasse met een goede groep die al jaren bij elkaar is.

  4. Mooi gesproken
    Inderdaad 2 club mensen aan het woord

    En duidelijk ze moeten van jullie Toon afblijven deze man heeft zn gehele leven achter de club gestaan

  5. Wat er ook aan de hand is en een verhaal heeft altijd 2 kanten maar niet willen voetballen en de club in de steek laten kan echt niet ik vind dit diep triest

  6. Triest is wel frappant dat weer deze trainer erbij betrokken is. Misschien zijn licentie intrekken of wordt HBSS de volgende Schiedamse club die hij om zeep gaat helpen