IFC pakt gelijkspel in blessuretijd

0

Door een treffer in de blessuretijd van de tweede helft van captain Danny Slingerland pakte IFC met een 2-2 eindstand tegen de nummer laatst in de stand De Meern een belangrijk punt. Hierdoor klimt men weliswaar op doelsaldo na de veilige 12e plek op de ranglijst.

Na een minuut stilte in acht genomen te hebben wegens een overleden IFCer kwamen, nadat een doelpunt van de thuisploeg wegens buitenspel was afgekeurd, de gasten na een half uur spelen door een afstandsschot van Ababio op een voorsprong. Deze voorsprong werd nog voor rust vergroot door Peters 0-2.

In de tweede helft ging het spel op en neer, met een IFC dat aanmerkelijk meer energie in de wedstrijd stak, maar aanvankelijk waren de beste kansen voor De Meern. Echter keeper Davey van Pelt voorkwam meermaals de beslissing in de wedstrijd. Inmiddels was IFC achterin één tegen één gaan spelen en toen het tweede bedrijf twintig minuten oud was, volgde een snel omschakelmoment waaruit rechtsback Ozan Cimen de spanning terug bracht 1-2.

Even later eindigde een kopbal van Stephen Emelina op de lat. Hierna nog drie goede reddingen van de IFC keeper. Na een opstootje moest De Meern tien minuten voor tijd met een man minder verder. Drie minuten later was deze overtal situatie weer ongedaan toen Everon Pisas zijn tweede gele kaart kreeg van de arbiter. Diep in de blessuretijd was het wie anders dan aanvoerder Danny Slingerland (12e competitietreffer), die raak kogelde en IFC alsnog een belangrijk punt schonk.

Op 28 april speelt IFC zijn volgende belangrijke competitie wedstrijd. Een uitwedstrijd bij het op de 14e plaats staande Vlissingen.

Laat een antwoord achter