Gouda pakt titel in 4B

0

Gouda speelde vorige week bij SC Woerden onder de eigen maat en moest daarom het kampioenschap met minimaal een week doorschuiven. Hoewel Gouda toen een gelijkspel ontnomen was, kon het ook bij een gelijkspel vorige week de titel nog niet binnengehaald en moest het dat vandaag dus thuis doen, geen verkeerd alternatief. Immers, niets leuker dan thuis voor veel toeschouwers kampioen worden en direct daarna overgaan op vertrouwde grond met (sport)vrienden en familie tot het vieren van een leuk feestje.

En zo geschiedde dat vandaag, al kwam de winst niet zonder slag of stoot tot stand. Sportief is een veel scorende ploeg, die vooral uit counters, corners en vrije trappen gevaar kan stichten, door heel veel lengte en kracht in de ploeg. Maar ondanks dat enkele spelers van Gouda aanvankelijk nog een beetje last van kampioenskoorts leken te hebben, hadden de sportieve gasten anderzijds weer het vizier niet erg op scherp staan en dat scheelde wel weer een slok op een Goudse borrel. Ondanks dat Gouda maar liefst driemaal de paal raakte, won het toch uiteindelijk in de slotfase toch nog ruim en verdiend met 4-0 en kon het feest beginnen: na vier jaar terug naar de 3e klasse, hopelijk de start van een nog mooiere sportieve toekomst. Spelers en staf: gefeliciteerd en jullie zijn de eerste streekkampioen!

De Pupillen van de Week waren Pip (4) en Teun (2), neef en nicht van rechtsback Jilles Oosterom. Zij lijden aan een stofwisselingsziekte en door hun aanwezigheid werd dit onder de aandacht gebracht en werd hiervoor ook nog geld opgehaald. Teun, hier op de arm van oom Jilles, verrichtte de aftrap. Zie voor het goede doel: www.pip-teun-foundation.com

Gouda en Sportief begonnen wat afwachtend onder de prima leiding van Rotterdammer Cornelisse. Sportief probeerde met lange ballen het spel te verplaatsen en had daar in het begin succes mee. Laatste man Nick van der Elburg maakte daar namelijk twee corners van en dat stichtte gevaar maar keeper Mees van den Berg bleef toen met moeite de baas.

Uiteraard viel Gouda ook aan, maar moet het meer van combinatie voetbal hebben en met veel Sportief-verdedigers achterin leverde dat voor rust wel wat kansen op, maar geen groot overwicht.

In de 9e minuut zette goed spelende rechtsback Jilles Oosterom, ondanks een overmacht aan tegenstanders na een afgeslagen corner, goed door en tikte de bal op rechts naar de voorin achter gebleven centrum verdediger Mike van Dam, die liggend breed legde op inlopende Issam el Bouazatti, die diagonaal links binnenschoot, 1-0. (foto onder)

In het vervolg van de eerste helft geen groot overwicht voor Gouda, maar wel wat kansen. In de 27e minuut schoot Issam el Bouazatti een vrije schietkans over. In de 30e minuut ging een vrije trap van Daan de Heer rakelings langs de rechterpaal. In de 31e minuut brak aanvoerder Jessy Hoekstra door over rechts en schoot diagonaal hard op doel, maar de bal ketste vol op de verre paal. In de eerste minuut van de extra tijd werd een vrije trap genomen door middenvelder Stephan Kapteijn, begenadigd met een te weinig gebruikt droog hard schot. Ditmaal loste hij dat schot wel en keeper Michael Vijfhuizen kreeg de knal niet onder controle, maar hij wist zich net voldoende in de baan van de door Nick van der Elburg ingeschoten rebound te storten; corner. Die leverde niets op en zo kwam de rust met 1-0, voor de supporters nog bepaald geen geruststellende stand.

Gouda begon goed aan de tweede helft en nu raakte Daan de Heer in de 50e minuut vanaf links na een doorbraak vol de paal naast kansloze keeper Vijfhuizen. In de 54e minuut een kans voor Issam el Bouazatti, maar de keeper stopte de bal met de uitgestoken voet. In de 66e minuut een Goudse aanval over de rechtervleugel met veel schietkansen, maar uiteindelijk werd Mike van Dam buitenspel gegeven toen hij de bal die van de keeper terugsprong bij de achterlijn weer voorzette. In de 67e minuut kwam de vorige week geblesseerd uitgevallen Hassan Ouahabi in het veld voor Stephan Kapteijn. In de 69e minuut een gevaarlijke aanval van Sportief, waarbij echt bleek dat hun vizier vandaag troebel was, want keeper Mees wist de vrije schietkans bij de linker paal nog te stoppen. Ook had grensrechter Bep Elst buitenspel geconstateerd, maar daarvoor werd niet gefloten.

In de 73e minuut schoot Daan de Heer vrij voorlangs. Daarna het merkwaardigste voorval van deze middag. Hoessein Ouahabi raakte centraal vanaf een meter of 35 de bal totaal verkeerd. In plaats van een strakke pass op de sprintende Issam te geven, produceerde hij een hoge bal in het niemandsland tussen verdediging en keeper. De bal stuitte echter enorm op van het harde veld en keeper Vijfhuizen, toch al niet één van de grootste, zag de bal tot zijn schrik over hem heen stuiten en het leer zowaar tegen de binnenkant van het zijnet in het doel verdwijnen: 0-2. Diverse spelers hebben deze goal zelfs niet gezien, want dachten met een kansloze bal te maken te hebben. (foto onder)

Daarna veranderde er nogal wat aan het spelbeeld. Gouda kwam eindelijk los, terwijl Sportief wel voelde dat het hem vandaag niet ging worden, terwijl ze om uiteenlopende redenen ook al hun wissels opgebruikt hadden. En net als in de uitwedstrijd bleek Sportief er in de slotfase ook nog conditioneel steeds meer doorheen te zitten, in vergelijking met Gouda.

In de 79e minuut brak Daan de Heer door op rechts, maar de keeper wist zijn schot te keren. Dat lukte hem niet in de 82e minuut, toen de definitieve beslissing viel. Opgerukte linksback Jeffrey Tang veroverde de bal 4x en stuurde Hassan weg over links en die zette de bal laag voor op de inlopende Daan de Heer, die met een subtiel draaiballetje het leer links langs de keeper krulde (foto onder). De wedstrijd was nu definitief beslist door de 24e goal van Daan dit seizoen. Daarna kwamen Kjeld Both en Zenon van Elst in het veld voor Jessy Hoekstra en Mike van Dam. Ongeveer alle spelers die dit seizoen een actieve bijdrage aan het teamresultaat hadden geleverd en niet in de basis stonden, zaten op de bank om zo gezamenlijk het succes mee te maken.

In de 89e minuut een snelle aanval over rechts. Daan de Heer legde kort terug op Hoessein Ouahabi (nr. 9), die droog de 4-0 binnenknalde, weer een mooi combinatiedoelpunt. (foto’s onder)

En in de eerste minuut van de extra tijd schoot Daan de Heer, nu vanaf rechts, nogmaals op de paal en zo bleef het bij 4-0. Niet veel later floot scheidsrechter Cornelisse voor het einde van deze sportieve wedstrijd en kon het feest beginnen. Met spuitende bubbelflessen en stemmigge fakkels konden de gelukwensen en knuffels uitgewisseld worden en het feest gevierd. De spelers van Sportief bleven sportief aan de zijlijn wachten tot de Gouda-familie de vreugde vol beleefd had. Keurig mannen!

Daarna werd het team in de kleedkamer toegesproken door trainer Peter Huisman, die uiteraard trots was op zijn spelers en het behaalde resultaat, al was het zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen gweest, maar het resultaat was vandaag toch wel het belangrijkst. De spelers en begeleiding kregen een kampioensshirt uitgereikt, beschikbaar gesteld door gelegenheids sponsor HGM en later ook de kampioensmedailles van de KNVB. Waarna het feest zich verplaatste naar een overvol clubhuis en de saté- en burgertent, waar met live muziek tot in de late uurtjes de titel gevierd werd.

Laat een antwoord achter