Geplaagd Barendrecht op bezoek bij AFC

0

Het geplaagde Barendrecht staat zaterdag voor een loodzware taak in de Tweede Divisie. De hekkensluiter moet zaterdag op bezoek bij koploper AFC proberen het gat van vijf punten met degradatieconcurrenten FC Lienden en VVSB te dichten.

De ploeg uit Amsterdam had vorig jaar rond deze tijd zelf nog degradatiezorgen, maar richtte zich in de slotfase van vorig seizoen op en speelde zich rechtstreeks veilig. Die vorm nam AFC mee naar het nieuwe seizoen, waardoor de Amsterdammers al vanaf de eerste speelronde meedoen om het kampioenschap. AFC heeft een voorsprong van twee punten op IJsselmeervogels. Saillant detail: in de laatste speelronde staan de twee titelkandidaten nog tegenover elkaar. Tot die tijd kan AFC zich dus geen misstap veroorloven.

Barendrecht kent hele andere zorgen, want sinds afgelopen weekend is lijfsbehoud in de Tweede Divisie verder weg dan ooit. De door blessures geteisterde ploeg van trainer Jack van den Berg verloor het rechtstreekse degradatieduel van VVSB (1-3) en zag tot overmaat van ramp ook FC Lienden drie punten pakken. Barendrecht moet derhalve minimaal vijf punten goedmaken in de resterende zes competitieduels, om op z’n minst de nacompetitie te halen. Dat moet de ploeg doen zonder diverse sterkhouders, zoals Danny Monster die dit seizoen vermoedelijk niet meer in actie komt en zaterdag tegen AFC sowieso geschorst is. Ook het centrale verdedigingsduo Jeffrey Aarts en Max van Dijk haalde afgelopen zaterdag het eindsignaal niet wegens blessures en ontbreekt vermoedelijk in Amsterdam.

Eerder dit seizoen was AFC op De Bongerd met 3-0 te sterk voor Barendrecht, dat toen wel ruim tachtig minuten met een man minder speelde door een rode kaart. Zaterdag moeten de rood/witten hopen op een stunt tegen de koploper, om de degradatieconcurrenten weer in zicht te krijgen. Het duel op sportpark Goed Genoeg in Amsterdam begint zaterdag om 15.30 uur en wordt live uitgezonden op Fox Sports.

Laat een antwoord achter