Gelijkspel tussen Flakkee en WFB

0

Na de midweekse trip naar Stad a/h Haringvliet stond er op zaterdag 6 april weer een uitwedstrijd op het programma, namelijk in Middelharnis tegen Flakkee. In de thuiswedstrijd tegen deze tegenstander werd er met 1 – 1 gelijk gespeeld.

WFB verdiende in de 1e minuut al een corner toen Sjors de Bakker werd diep gestuurd door Joeri Melissant. In de 3e minuut kwam WFB  op een 0 – 1 voorsprong toen Jakko van Heest goed doorging over de rechterkant en de bal prima in de voeten schoof van Stefan Nagetgaal, die de bal vervolgens keurig binnen schoot. Nadat Joey van Assen de bal goed doorkopte, wist Stefan Nagtegaal de bal niet goed onder controle te krijgen en ging de bal over de achterlijn. Een schot van Joey van Assen werd op het laatste moment geblokt door een verdediger van Flakkee en het schot van Martijn van Wijk uit de rebound ging naast. Een volgend schot van Martijn van Wijk werd gelost door de keeper van Flakkee en Joey van Assen schoot de bal in het doel. Volgens de grensrechter van Flakkee stond Joey van Assen buitenspel en werd het doelpunt geannuleerd. Een voorzet op Gijsbert van Estrik was net te hoog, waardoor zijn kopbal naast het doel belandde. WFB was heer en meester en het lukte Flakkee pas na een kwartier spelen om enig gevaar in de verdediging van WFB te stichten. Een schot verdween ver over het doel. De keeper van Flakkee greep goed in toen Joeri Melissant de bal hoog in het 16-meter gebied richting het hoofd van Joey van Assen gaf. Een kopbal van Stefan Nagtegaal ging rakelings over nadat Joey van Assen de bal goed naar hem had doorgekopt uit een corner.

Bekijk hier alle foto’s van de wedstrijd (Fotograaf Bert Spits)

Na 20 minuten spelen verslapte WFB en kwam Flakkee wat beter in de wedstrijd. Na een goede aanval van Flakkee pakte Eduard van Dam het schot. Na een razendsnelle counter van Flakkee, was het Erik Tanis die de bal op het laatste moment weg kon werken. Een afstandsschot verdween net naast het doel van Eduard van Dam. Na een volgende aanval werd een aanvaller van Flakkee onreglementair opgevangen door Huib van Heest en mocht Flakkee een vrije trap nemen. Eduard van Dam verkeek zich op deze vrije trap en zo kwam Flakkee op 1 – 1. Na een aanval van WFB was de voorzet van Sjors de Bakker net iets te scherp en kon de keeper de bal net voor de voeten van Joey van Assen pakken. Geert Tanis gaf de bal prima voor het doel, maar er waren geen aanvallers van WFB present om iets met deze voorzet te doen. Een schot van Martijn van Wijk werd goed gepakt door de keeper van Flakkee. Als laatste wapenfeit van de 1e helft was er een kopbal van Joey van Assen, waarbij hij zodanig werd gehinderd door een verdediger van Flakkee, dat de keeper de bal gemakkelijk kon pakken.

De ruststand werd dus bereikt met een 1 – 1 tussenstand. WFB deed zich hiermee te kort omdat het zeker in de eerste 25 minuten de veel betere ploeg was en meer had moeten scoren.

WFB kwam heel slecht uit de startblokken in de 2e helft. Het was aan Eduard van Dam te danken dat WFB na 5 minuten spelen niet op achterstand stond, toen de aanvallers van Flakkee twee keer alleen voor zijn doel kwamen en hij beide keren als winnaar uit de strijd kwam. Na een prima aanval van WFB probeerde Sjors de Bakker Stefan Nagtegaal aan te spelen in het 16-meter gebied, maar een verdediger van Flakkee wist de bal net te onderscheppen. Joeri Melissant bracht een vrije trap goed in de doelmond, maar de verdedigers van Flakkee wisten de bal weg te werken. Een schot van Huib van Heest werd net getoucheerd door een verdediger en mocht WFB weer een hoekschop nemen. Na een voorzet van Sjors de Bakker nam Joeri Melissant de bal direct op de pantoffel, maar het schot kwam recht in de handen van de keeper. WFB speelde bij vlagen goed, maar ook af en toe slordig. Zo werd er twee keer een bal goed onderschept op het middenveld, maar dan was de voortzetting weer uitermate slordig. Simon Bremer trok de bal richting Geert Tanis voor het doel, maar weer was er een verdediger van Flakkee die net tussen de bal kon komen. Flakee probeerde het met snelle uitbraken en WFB moest zo nu en dan alle zeilen bijzetten om deze aanvallen onschadelijk te maken.

10 minuten voor tijd had WFB pech toen Simon Bremer zich goed vrij speelde in het strafschopgebied en zijn schot op de lat uiteen spatte. Kort daarna redde de keeper van Flakkee prima op een schot van Simon Bremer. Een schot van Gijsbert van Estrik miste de juiste richting. Na weer een goede actie van Simon Bremer schoot hij de bal voor de 2e keer op de lat. Flakkee probeerde het nog een keer uit een vrije trap, maar Eduard kon de bal pakken.

Na een aantal minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde van deze uiterst vermakelijk wedstrijd. WFB verzuimde om de 3 punten mee naar Ouddorp te nemen, want het was op een aantal fases na de betere ploeg en kreeg voldoende mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Aan de andere kant was het aan Eduard van Dam te danken dat WFB in het begin van de 2e helft niet op achterstand kwam en dan een inhaalrace had moeten gaan beginnen.

Opstelling WFB: Eduard van Dam, Erik Tanis, Huib van Heest, Jakko van Heest (Tolad van Estrik), Joeri Melissant, Geert Tanis, Martijn van Wijk, Gijsbert van Estrik, Sjors de Bakker, Joey van Assen, Stefan Nagtegaal (Simon Bremer)

Bekijk hier alle foto’s van de wedstrijd (Fotograaf Bert Spits)

Laat een antwoord achter