Excelsior Maassluis blijft RJO

0

De jeugdopleiding van Excelsior Maassluis is door de KNVB opnieuw gecertificeerd als Regionale Jeugdopleiding. Daarmee maakt Excelsior Maassluis deel uit van select gezelschap. In Nederland zijn er slechts 33 amateurverenigingen dezelfde certificering hebben. Een behaalde status blijft voor amateurverenigingen drie jaar geldig. Afgelopen zaterdag werd, voorafgaand aan de thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen Scheveningen, uit handen van Walther Hunsche van de KNVB het certificaat uitgereikt aan voorzitter Gert-Jan Bunt.

Kwaliteit & Performance Programma

Een opleidingscertificaat kan behaald worden door deel te nemen aan het Kwaliteit & Performance Programma dat de KNVB in samenwerking met NMC Bright (organisatieadviesbureau met een focus op de sportbranche) biedt. Alle 26 jeugdopleidingen uit het betaald voetbal hebben deelgenomen aan het Kwaliteit & Performance Programma. In het amateurvoetbal zijn dat ondertussen meer dan 90 deelnemende amateurverenigingen. Daarvan zijn op dit moment 70 verenigingen gecertificeerd; 33 als Regionale Jeugdopleiding en 37 als Lokale Jeugdopleiding. Voor de overige amateurclubs is het controle-en verificatieonderzoek (audit) nog niet afgerond.

Auditprogramma

Het doel van de certificering is om de jeugdopleidingen bij voetbalclubs structureel te verbeteren en te ontwikkelen. Dit wordt gedaan door de gehele opleiding via een audit-programma op niet minder dan 64 verschillende punten door te lichten en te benoemen waar er voor de club kansen liggen. Het resultaat van de audit bepaalt welke kwalificatie de KNVB de jeugdopleiding van de betreffende vereniging toekent. De beoordeling van jeugdopleidingen en de adviezen die daaruit volgen, worden gedaan door technisch jeugdcoördinatoren en deskundigen van binnen en buiten de voetbalsport. Het doel van het programma is om het totale voetballandschap in de breedte te ontwikkelen.

Mooi compliment

Excelsior Maassluis is erg blij dat de jeugdopleiding de status van Regionale Jeugd Opleiding heeft weten te behouden. Een mooi compliment voor iedereen die zich binnen de club inzet voor de jeugdopleiding. Hoofd Jeugd Opleidingen Daan Smith en Barry de Vreede hebben mede gezorgd dat alle 64 punten op orde zijn. De komende jaren kan er op deze punten worden voortborduurt om de jeugdopleiding nog completer te krijgen.

Laat een antwoord achter