Equipo Voetbalreizen: Het prachtige Anfield Road van Liverpool FC

0

Niet alleen in de stad Rotterdam klinkt regelmatig het You’ll Never Walk Alone. Internationaal wordt dit prachtige nummer vooral gezien als het clublied van Liverpool FC. Vlak voor het begin van iedere thuiswedstrijd op Anfield Road wordt het nummer dan ook luidkeels door het hele stadion meegezongen. Naast het You’ll Never Walk Alone is er nog een andere overeenkomst tussen de stad Rotterdam en de stad Liverpool; het zijn allebei grote havensteden. De twee steden kunnen dan ook beter getypeerd worden als ‘vrienden’ van elkaar dan als ‘vijanden’ van elkaar.

Liverpool FC werd in 1892 opgericht en al vanaf dit jaar speelt de club dan ook in het stadion dat Anfield wordt genoemd, liggend aan de Anfield Road. Na verschillende renovaties heeft het stadion nu een bezoekerscapaciteit van net iets meer dan 54.000 plaatsen. Dit is dus net iets groter dan de Rotterdamse Kuip. Net als de Kuip wordt ook Anfield gezien als echte voetbaltempel.

Dat Liverpool FC een mooie club is, is niet onopgemerkt gebleven bij Nederlanders. Na Erik Meijer, Sander Westerveld, Jan Kromkamp, Dirk Kuyt, Boudewijn Zenden en Ryan Babel is Georginio Wijnaldum de zevende Nederlander en Virgil van Dijk de achtste Nederlander die voor Liverpool speelt in de Engelse Premier League. Dit doen ze ook niet onverdienstelijk, want beide spelers staan bijna iedere wedstrijd in de basisopstelling. Van Dijk wordt tegenwoordig door sommigen zelfs bestempeld als de beste verdediger ter wereld en is daarom één van de publiekslievelingen bij de supporters.

Wijnaldum, als oud Feyenoorder, en Van Dijk spelen op dit moment in één van de beste teams van de wereld. Met sterren als Salah en Mané doet het team het dan ook goed in de Champions League. Vorig seizoen werd de finale van het ‘miljoenenbal’ bereikt en dit jaar zitten ‘The Reds’ ook nog in het toernooi. Ook de landstitel zou voor het eerst sinds het seizoen 1989/1990 weer eens gewonnen kunnen worden. Kan de ploeg van Jürgen Klopp misschien zelfs wel beide prijzen binnenhalen?

De fans snakken in ieder geval naar die landstitel en de Champions League zou een zeer welkome bonus zijn. Deze fans zullen er in ieder geval alles aan doen om Anfield sfeervol te maken. Als je in de Kuip misschien al kippenvel krijgt van het You’ll Never Walk Alone, moet je zeker het Anfield Road van Liverpool FC een keer bezoeken om daar het You’ll Never Walk Alone mee te maken! Bekijk het hele aanbod van Equipo Voetbalreizen en kijk nu voor jouw Voetbalreis Liverpool

Laat een antwoord achter