Charlois (zo) verliest dubbel van Wilhelmus

0

Op sportpark Charlois werd in de derde klasse 3 Hoog B de topper gespeeld tussen de thuisclub en koploper Wilhelmus uit Voorburg. Charlois had vorige week medekoploper HMSH verslagen en hoopte opnieuw weer toe te kunnen slaan. Helaas voor het team van het duo Joop Warner/Aad Broekhuizen werden de punten meegenomen naar Voorburg.

Maar het verloor dubbel. Behalve de punten kregen in het venijnige duel Roger Congalves de rode kaart en Danny van Gastel twee gele kaarten; dus rood. Vanaf minuut 69 moesten de Oldegaarde bewoners nog strijden voor een resultaat voor minimaal één punt. Dat was echter niet gegeven. Broekhuizen na afloop: „Ja, twee dure uitsluitingen. Zeker met het oog naar de volgende wedstrijden toe”. Een pluspunt voor Charlois is wel, dat dan weer de geschorste Jeffrey Pols acte de préséance kan geven. Charlois begon voortvarend en na drie minuten was het echter Paulo Garcia Mendes, die geheel vrijstaand de bal hoog over schoot. De voetbalwet trok na negen minuten in werking. Als jezelf niet scoort doet de tegenstander het wel. Kevin Besamusca draaide de bal fraai in de kruising; 0-1.  Toch bleef Charlois goed de druk houden op de zijde van Wilhelmus kant, maar creëerde niet genoeg om te doelpunten. Iets na het halfuur brak Remco de Neef goed door, maar een verdediger van Wilhelmus blokkeerde De Neef fors. Waar een ieder een uitsluiting verwachtte voldeed scheidsrechter van Belkum, die de tweede helft strooide met kaarten naar beide teams, hier niet aan, maar deelde slechts geel uit. Niet veel later kreeg De Neef ook nog een goede kans, maar schoot te gehaast hoog over.

ROOD

Na de pauze was het zeker nog niet gedaan voor de thuisclub. Hoewel de opponent iets beter en feller werd reageerde Roger Goncalves niet goed in het belang van zijn team. Een natrappende beweging naar zijn tegenstander kostte hem de rode kaart. Bijna een kwartier later kwam Charlois zelfs met negen spelers te staan. Danny van Gastel kreeg zijn tweede geel. Het provocerende Wilhelmus maakte hier dankbaar gebruik van en een dikke tien minuten voor tijd produceerde het 0-2 door Jacky Adam, na een duur misverstand in de verdediging van Charlois. Bewonderenswaardig was wel het feit, dat Charlois toch trachtte de aanval te zoeken en probeerde de score te verkleinen. Wilhelmus had het hier dan ook niet makkelijk mee, maar het geluk en het juiste vizier ontbrak bij de thuisclub. Broekhuizen zag toch nog wel positieve kanten: „Het eerste kwartier speelden wij echt goed, maar wij vergeten te scoren en dan maak je het jezelf moeilijk. Ook was het met negen spelers nog mogelijk geweest om te scoren wat helaas niet lukte. Dat was jammer, maar wij gaan ons nu opmaken en toewerken naar de eerstvolgende wedstrijd. De competitie is nog zeker niet verloren voor ons”.

 

 

Laat een antwoord achter