Capelle verliest onnodig bij Rijnvogels

0

Kansen kreeg Capelle zeker in de eerste helft genoeg, maar opnieuw werd het gebrek aan scorend vermogen Capelle fataal.

Het eerste gevaar kwam er al na 40 seconden van Rijnvogels, toen Jaap van Duijn hard op het doel schoot en Bradly van der Meer met een uiterste krachtsinspanning de bal tot corner verwerkte. Daarna nam Capelle het initiatief en kreeg in de eerste twintig minuten grote kansen de score te openen. In de 6e minuut de eerste kans voor Luuk Kraaijeveld, die vrijstaand hoog over schoot. Even later een prachtige voorzet van Kevin van la Parra, die voor de voeten van Kraaijeveld kwam, maar van dichtbij miste de spits van Capelle. Hij kreeg nog een kans, maar nu was de balbehandeling niet voldoende om te scoren. In de 20e minuut de kans voor Kevin van la Parra. Zijn schot werd nog net van de doellijn gehaald door een verdediger van Rijnvogels. Vervolgens kwam de wedstrijd meer in evenwicht en kwamen er geen kansen meer voor het rustsignaal.

In de tweede helft nam Rijnvogels het initiatief en belegerde het doel van Capelle. Maar daar stond vandaag een keeper, die geweldige reddingen verrichtte. Schoten van Romano van der Stoep en Luuk Slegt werden op spectaculaire wijze gekeerd. Toch moest Bradly van der Meer in de 60e minuut de bal uit het net halen. Even tevoren spurtte Luuk Slegt het strafschopgebied binnen, waar hij volgens scheidsrechter Stijn Berben gevloerd werd. De toegekende penalty werd door Jaap van Duijn in een doelpunt omgezet 1-0. In de 70e minuut opnieuw een redding door Van der Meer. Capelle kon tot de 83e minuut geen gevaar meer scheppen, maar toen kreeg invaller Bram van Eijk een goede kans, maar zijn schuiver werd door keeper Jeffrey Verkerk tot corner verwerkt.

In de volgende minuten opnieuw twee reddingen van Bradly van der Meer, die uiteindelijk de beste man van de wedstrijd werd. In de 89e minuut was Capelle heel dichtbij de gelijkmaker. Een omhaal van Kai Fens werd fantastisch uit de bovenhoek getikt door Jeffrey Verkerk, die daarmee de overwinning voor Rijnvogels veilig stelde. Het slotakkoord was er voor de thuisclub. In de tweede minuut van de extra tijd schoot Romano van der Stoep nog tegen de paal. Daarna klonk het laatste fluitsignaal en was Capelle weer een illusie armer.

Het paasweekend wordt cruciaal voor Capelle. Twee thuiswedstrijden tegen Zwaluwen en DFS zullen moeten worden gewonnen om toch nog de nacompetitie te kunnen ontlopen.

Er waren gele kaarten voor Kai Fens en Omar Gomez Shee beiden van Capelle.

Capelle: Bradly van der Meer, Omar Gomez Shee, Jelle Pollemans, Kai Fens, Candido da Conceicao, John Fredy van Hijum, Rutger de Bos, Boris Letterie (77 Nassim Amaarouk), Nassim Asrih (70 Bram van Eijk), Luuk Kraaijeveld (46 Redouan Boulfalfal), Kevin van la Parra.

Laat een antwoord achter