Vierpolders wint bij OVV

0

Onder moeilijke omstandigheden werd er afgelopen zaterdag gevoetbald aan de Zwartelaan in Oostvoorne. De eerste helft had de brigade van Paul Bestebreur de wind tegen en de fikse regenbuien die overkwamen maakte het er voor spelers en publiek niet prettiger op.

Direct na de aftrap had Vierpolders meteen een goede mogelijkheid om de score te openen. Glenn Stoffers was er op rechts vandoor en hij besloot te schieten, al was een voorzet misschien een betere oplossing geweest. Zijn schot ging onverrichterzake voorlangs. Hierna was het OVV dat, mede gesteund door windje-mee, veelvuldig op de helft van de Vierpoldenaren was te vinden. Niet dat dit echt grote kansen opleverde want veel ballen gingen te hard, niet nauwkeurig genoeg en waren daarmee een gemakkelijke prooi voor keeper Jamie de Jong. Na een kwartier spelen moest Max Lodder zich geblesseerd laten vervangen, gewoon uit de wedstrijd gekegeld. Een grove charge van Alexander Wagner die, hoe onbegrijpelijk ook, slechts met een gele prent voor deze bijzonder nare overtreding goed weg kwam. Maar zoals gezegd, de thuisploeg was meer in de aanval en tegelijk had Vierpolders de grootste moeite om in de eerste helft tot wat aanvallend voetbal te komen.

Met 0 – 0 werd de thee opgezocht. Gelukkig voor spelers en publiek viel de grootste en heftigste bui deze middag precies in de rust. De tweede helft was amper twee minuten bezig wanneer Jesper Lakerveld schuin voor het doel vanaf twintig meter keeper Boy Stolk in de korte hoek weet te verrassen en hiermee de 0 – 1 voorsprong voor de Vierpoldenaren op het scorebord zet. De gastheren gaan hierna wel op zoek naar de gelijkmaker al gebeurde dat niet op echt overtuigende wijze en daardoor kon Vierpolders relatief gemakkelijk overeind blijven. Als een kwartier voor tijd Douwe Zijlstra in de zestien gevonden wordt door Sven Hokke, is het de middenvelder die de wedstrijd beslist met een bekeken schuiver in de verre hoek. Vlak voor tijd is het de ingevallen Patrick Scheerhoorn die zich langs een aantal verdedigers weet te werken en ook nog de 0 – 3 weet te scoren en hiermee de einduitslag van de middag bepaalde. Een belangrijke overwinning voor Vierpolders dat zich hiermee revancheerde van de afgelopen twee nederlagen en zelfs ook nog steeds omhoog kan blijven kijken. Al is dat laatste niet de hoogste doelstelling dit seizoen, dat is namelijk wel het zo snel mogelijk veilig spelen voor handhaving in de derde klasse. Die grens zou volgens de geleerden om en de nabij op dertig punten liggen. De Vierpoldernaren staan nu op 29 en liggen hiermee lekker op schema.

Aanstaande 16 maart zaterdag komt Den Bommel naar de Coosenhoek in Vierpolders. De heenwedstrijd in Den Bommel was een gemakkelijke prooi voor de Bommelaren. Vierpolders werd toen met een 3 – 0 nederlaag naar huis gestuurd, het is dus tijd voor sportieve revanche!. Aftrap zoals gebruikelijk om 14.30 uur.