Tuchtcommissie oordeelt: wedstrijd zonder publiek op vak S

9

De tuchtcommissie heeft Feyenoord opgelegd dat Vak S leeg moet blijven bij de wedstrijd Feyenoord – sc Heerenveen op donderdagavond 4 april.

Aan seizoenkaarthouders op dit vak mag de club ook geen alternatieve kaarten aanbieden, omdat de insteek van de sanctie is dat supporters van Vak S die avond in het geheel niet in het stadion kunnen zijn. Bovendien krijgt Feyenoord een geldboete van 15.000 euro opgelegd.

De tuchtcommissie neemt met deze zware sancties één-op-één het voorstel over van de aanklager betaald voetbal, die deze straf al wilde opleggen naar aanleiding van het vele vuurwerk dat op het betreffende vak werd afgestoken rond de wedstrijd Feyenoord – PSV op 2 december vorig jaar. Feyenoord liet na het sanctievoorstel van de aanklager betaald voetbal de zaak voorkomen bij de tuchtcommissie.

Ontkend werd daar niet dat, ondanks controles op het meenemen van vuurwerk en vele oproepen in het verleden dit vooral niet te doen, er mensen in het betreffende vak zaten die fakkels en ander vuurwerk ontstaken. Feyenoord gaf echter aan het sanctievoorstel buitenproportioneel te vinden en noemde het principieel onjuist om alle supporters op een bepaald vak te straffen omdat een klein deel zich niet aan de regels houdt.

Lees verder op de website van Feyenoord.

9 REACTIES

  1. Misschien moeten diegene die geen vuurwerk hebben afgestoken zich eens verenigen en de KNVB dagen. Het is wel zeer makkelijk om een paar duizend personen te duperen door een paar idioten.