TOGB in tweede helft ruim langs Meeuwenplaat

0

TOGB heeft het verlies van vorige week bij Antibarbari , 3-2 verlies, rechtgezet met een ruime 6-1 overwinning op Meeuwenplaat.

De gasten speelden in de eerste vijfenveertig minuten compact, hielden het speelveld klein, waardoor de teams aan elkaar gewaagd waren. TOGB dat wel vaak de bal had, zag de gasten brutaal de 0-1 scoren, maar was niet van slag na de opgelopen achterstand. Tijdens de rust hield trainer Ronald Ermes zijn team voor dat zij vooral de lijn van de eerste helft moesten vast houden. Het spel van Meeuwenplaat kost heel veel energie en als jullie zo blijven spelen valt de goal voor ons en daarna is het erop en er over.

Het bleken geen loze woorden van de trainer. TOGB kwam in de 55ste minuut vanuit een door Gabri Urbanus binnen geschoten vrije trap langszij. Drie minuten later was het Damiano Vaudo die de 2-1 liet aantekenen. TOGB gaf gas bij om de wedstrijd definitief naar zich toe te kunnen trekken. De 3-1 viel in de 68ste minuut en kwam op naam van Martin LaCruz die kon scoren op aangeven van Ian Bakker. Even later was het al 4-1. Een voorzet van Younes Assaih werd door een Meeuwenplaat verdediger in eigen doel geschoten. Ronald Ermes liet ook de reserves hun minuten maken. Zo werd Rob Gerritsma vervangen door Glenn van der Burg, Vince Luijken, die er vandaag vanaf het begin bij kon zijn, mocht vanaf 11 meter de 5-1 binnenschieten. Nadat Merick Heintjes werd afgelost door Rick Verweij en nestor Den Uijl plaats had gemaakt voor Koen van den Broek was het de laatste die de 6-1 eindstand op het scorebord bracht.

Na afloop was trainer Ermes een tevreden man. Wij kunnen met ons spel iedere tegenstander verslaan. Je ziet vandaag dat Meeuwenplaat ons spel probeert te ontregelen door het speelveld klein te houden en hierdoor veel energie verspeelt. Wij weten dat onze momenten altijd komen. Bij rust stonden wij wel achter, maar ik had er alle vertrouwen in dat wij vandaag konden winnen. Heb ik het team ook gezegd en je ziet het terug in de uitslag. Nu gaan we ons richten op VVIJ waar we volgende week zondag op bezoek gaan.

TOGB: Stijnman, Vaudo, Urbanus, Weegman, Assaih, Luijken, Heintjes (Verwey), LaCruz, Den Uijl (Van den Broek), Gerritsma (Van der Burg), Bakker