Shurnel Francois (Oud-Beijerland): ‘Wij zijn in staat om naar de tweede klasse door te stromen’

0

Shurnel Francois wist afgelopen seizoen 31 doelpunten te maken als buitenspeler van Oud-Beijerland. Het kampioenschap in de vierde klasse was een logisch gevolg. De 23-jarige Francois is dit seizoen topscorer met negen doelpunten maar dit hadden er veel meer kunnen zijn. Een lange schorsing speelde zijn productie parten. Francois miste namelijk zes wedstrijden door een rode kaart. ”Ik werd aan mijn shirt getrokken toen ik iemand uitspeelde. Ik draaide en raakte met mijn hand zijn gezicht. De scheids zag hier een slaande beweging in en toonde de rode kaart. Heel dom van mij en dit is wel een punt waarin ik slimmer moet worden.”

Ondanks het gemis van de goalgetter draait Oud-Beijerland naar behoren. De promovendus staat op een keurige derde plaats in de sterke zaterdag derde klasse D. Dit lag in de lijn der verwachting van Francois. ”Ik had sowieso wel verwacht dat wij in de top 5 zouden meedraaien. Wij hebben er goede spelers bijgekregen en beschikten al over een goede groep.”

Afgelopen zaterdag werd er met 0-2 verloren van GHVV’13. OSV Oud-Beijerland lijkt hierdoor definitief afgehaakt in de strijd om het kampioenschap. Francois, oud-speler van Sliedrecht en Botlek, ziet dit echter anders. ”Ik denk dat dit er nog steeds in zit. Ook de concurrenten verspelen nog steeds punten. Wij zullen nu alles moeten winnen en hopen op wat puntverlies van de rest.”

Een periodetitel is wat betreft Francois het minimale dat OSV Oud-Beijerland moet halen dit seizoen. ”Dat moet wel lukken met spelers zoals Marco van Dalen, Ilyas Edir, Ricardo Danning, Stephan Baaij, Jan Jaspers, Loek Visser, Jock de Burgo en natuurlijk onze doelman Serhan Tenekecioglu. Wij zijn dan ook zeker in staat om naar de tweede klasse door te stromen.”

Of Francois dit gaat mee maken met OSV Oud-Beijerland weet hij nog niet. ”Ik ben en blijf ambitieus. Ik wil dus hogerop. Of dit met Oud-Beijerland is durf ik nu nog niet te zeggen.”

Foto: Frank Dijkman